Foto: PadelDirekt / Montage
Blogg
Blogg: Här är PadelDirekts fem mest lästa artiklar första året
ANNONS
PadelDirekt fyllde ett år i måndags så nu har vi hunnit gratulera oss själva och klappat varandra på axeln. Gott jobbat, kollega Viktor Andersson.

Det har värmt att få läsa glada tillrop och gratulationer från våra läsare i sociala medier och andra forum. Tack för det!

Nu tycker jag att det är på sin plats att presentera vad som lockat störst intresse från PadelDirekts läsare under vårt debutår.

Fem mest lästa artiklarna 27 september 2020 — 27 september 2021

1. Rocket Padel öppnar flytande padelbanor mitt i Stockholm (20 maj)

2. Bokningsbotar stjäl padeltider: ”Förstör marknaden för spelare” (29 januari)

3. Svenska Padelförbundet inleder nytt tv-samarbete (24 februari)

4. Svenskt miljardbolag bygger världens största padelcenter (19 november 2020)

5. Direktrapportering: Sverige—Danmark, padel-EM (26 juni)


Ja, vad ska man dra för slutsats kring denna topp fem-lista?

  • Det är en fin mix av olika ämnen/typer av artiklar, är min spontana reaktion. Artiklarna som hamnar strax utanför denna lista fortsätter att ha en stor variation. 
  • För oss journalister handlar mycket om att rapportera nyheter och skapa innehåll som intresserar dig som läsare. När vi tittar på statistiken kan vi konstatera att det är en stor utmaning för oss som reportrar att ha ett brett bevakningsområde (visst, vi är en nischad padelsajt, men du förstår). Men framförallt är det roligt för oss att det finns så många olika typer av nyheter som intresserar padelentusiasten — det innebär att vi kan satsa ännu mer på en dynamisk sajt.

Viktigt att tillägga är att jag och kollega Viktor Andersson kom fram till att inte ta med Padelgalans artiklar på topp fem-listan. Padelgalan hade då dominerat rejält — men med tanke på vilken enorm satsning galan var från PadelDirekt och Everysport Media Group så känns de siffrorna en aning ”dopade”.

Jag kan i all fall avslöja att artikeln ”Se Padelgalan här” hade toppat ovanstående lista överlägset om vi valt att räkna in alla galapubliceringar.

Slutligen. Siffrorna är inte det viktigaste för oss. Först och främst vill vi bjuda er på bra padeljournalistik. Samtidigt: Vad är bra journalistik värt om ingen vill konsumera den? 


Återigen, tack för att DU bidrar till PadelDirekts utveckling genom att titta in hos oss! 

Den här artikeln handlar om: