PadelDirekt 1 år
Reportrarna Martin Nilsson och Viktor Andersson.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

PadelDirekt fyller ett år: ”Början på något stort”

ANNONS
För ett år sedan publicerades den allra första artikeln här på PadelDirekt.
Ett underbart padelår värt att fira och vi vill rikta ett stort tack till alla våra läsare.
— Känslan är att första året bara varit början på något stort, säger Max Andersson, Head of Media på ESMG.

Efter några månader, mitt under pandemin, blev PadelDirekt Sveriges största nyhetssajt för padel och PD-redaktionen kan se tillbaka på ett händelserikt, spännande padelår 2020/2021.

— Det finns alltid en viss oro när man tar steget och vågar göra en satsning på något helt nytt, men vi hade höga förväntningar när vi drog i gång förra året och de har verkligen infriats, säger Max Andersson, Head of Media på Everysport Media Group (PadelDirekt är en del av ESMG).

PadelDirekts två heltidsanställda reportrar Viktor Andersson och Martin Nilsson har bevakat padel-EM i Marbella, rest runt i Sverige och bevakat SPT och dessutom arrangerat den historiska första Padelgalan. Men framförallt har sajten jagat och publicerat nyheter om padel. Vecka in, vecka ut. Från rullstolspadel i Frihamnen i Stockholm till den ständigt pågående rapporteringen om World Padel Tour.

— Det har varit otroligt kul att följa Viktors och Martins rapportering, deras personliga utveckling och även hur sajten hela tiden blir bättre. Jag skulle säga att EM i Marbella i somras var den kanske största höjdpunkten och det blev en stor läsarsuccé för PadelDirekt. 

Under hösten 2021 fanns padel-VM i Qatar i planerna, men eftersom Sverige missar mästerskapet blir WPT-turneringen i Malmö i november en stor höjdpunkt för svensk padel och PadelDirekt.

— Siffrorna både på sajten och i våra sociala medier pekar stadigt uppåt så det finns mycket att blicka fram emot. Känslan är att första året bara varit början på något stort, avslutar Andersson.


Senare på måndagskvällen publicerar Viktor Andersson, som varit reporter på PadelDirekt sedan dag 1, en krönika om det första året.

Den här artikeln handlar om: