Stockholmsmässan inifrån.
Foto: Padel United
Svensk Padel

Stockholmsmässans vd vill behålla padel efter pandemin: ”Lönsamt för oss”

ANNONS

Stockholmsmässans vd Christian Clemens avslöjar för PadelDirekt att padeln kan bli kvar i deras lokaler lång tid framöver.
— Det är ambitionen både från deras och vår sida, säger Clemens.

Det tog sin tid men till slut kunde Padel United öppna för spel på 22 banor i Stockholmsmässan — även kallad Älvsjömässan — i slutet av maj. Fem månader efter att PadelDirekt avslöjat att mässan skulle omvandlas till padelcenter.

Pandemin både möjliggjorde padel och satte sedan stopp för öppning under våren — men nu står det klart att parterna kommit fram till att behålla padelbanorna.

— Det är inte en helt enkel operation men det vore kul att testa, säger Stockholmsmässans vd Christian Clemens till PadelDirekt.

De 22 banorna blir kvar på mässan — oftast monterade och spelklara, men några gånger om året nedmonterade.

— Vi har perioder med väldigt lite aktivitet i hallarna så vi vill testa ett samarbete med Padel United där vi några gånger om året kommer behöva bygga upp och bygga ner banorna när vi har de största eventen där vi behöver alla mässans ytor.

Hur stor del av era lokaler används till padel just nu?
— Vi har tre stora hallar på totalt 40 000 kvadrat och padeln är i den minsta, B-hallen. Eventuellt kan vi behålla ett par banor även under några av de stora eventen.

Behöver padelbanorna monteras ner någon gång nu i höst?
— Nej, vi kör i gång med första eventen i oktober men de är inte så pass stora. Vi har flera stora event i vår så första halvåret 2022 får vi anpassa padeln.

Redo att stå för kostnaderna

Stockholmsmässan har blivit ett viktigt inslag i huvudstadens padelutbud sedan försommarens öppning. I PadelDirekts kartläggning för två veckor sedan visade det sig att en vardagskväll var helt fullbokat.

— De har varit jättebra för Stockholmsmässan, vi skapar liv i anläggningen när det inte pågår mässor eller andra event, det är bra för kiosker och samarbetspartners.

Hur stor del av året uppskattar du att banorna kommer att vara spelbara?
— Det är olika år till år, men nån form av padel ska vi kunna ha de flesta veckorna. Det är några kongresser som inte är här varje år, så hur ofta padeln behöver nedmonteras beror om det är ett kongressår eller inte.

Hur fungerar det ekonomiskt mellan parterna?
— Klart att det kostar en slant att bygga ner och bygga upp men det kan ändå vara väl värt att göra det, och det blir inte en kostnad för hyresgästen. Det står vi för och det blir ändå lönsamt för oss eftersom det står tomt annars.

En given fråga att ställa är förstås om detta öppnar för stora padelevenemang nu när samhället öppnar upp i oktober. En gigantisk padelmässa är redan inbokad utanför Stockholm i januari, i Scandinavian Expos mässlokal, men att det blir något liknande i Älvsjö så småningom är inte uteslutet.

— Det har varit lite diskussioner om tävlingar och liknande, men det än så länge krockat med uppbygganden av andra event. Vi är rätt välbokade med de återkommande eventen. Förutsatt att det går att passa in så är vi öppna för större padelevenemang.

”Gör oss mer aktuella och relevanta”

Det visar sig att Stockholmsmässans vd Christian Clemens själv är en padelentusiast när han först får frågan om vad padeln betyder för människors bild av mässan.

— All verksamhet som pågår där medför något positivt som gör oss mer aktuella och relevanta. Det är en väldig efterfrågan på padel så det är jättekul. Sen att våra medarbetare kan förlägga sin friskvårdstimme där är också positivt.

Spelar du också?
— Ja, jag är uppvuxen i Andalusien (Spanien) så jag sprang på padel långt innan det kom till Stockholm, haha. Jag spelar framförallt mycket på somrarna vid sommarstugan i Halland. Det jag gillar är att det är så okomplicerat och socialt, det är så enkelt att komma i gång och få till roliga matcher för alla.


Den här artikeln handlar om: