World Padel Tour Vigo
På bilden: Simon Vasquez, Calle Knutsson, Daniel Windahl och Douglas Rutgersson.
Foto: World Padel Tour & Viktor Andersson. Montage.
World Padel Tour

Ny WPT-lottning klar — här är svenskarnas motstånd

ANNONS

Lottningen till årets tredje World Padel Tour-tävling är klar. 
Svenskarna som ska försöka hävda sig mot de bästa i världen går in i turneringen redan nu på söndag i den första kvalrundan. 

Fyra svenska spelare ställer upp i turneringen. Daniel Windahl och Calle Knutsson, Simon Vasquez med fransmannen Johan Bergeron och Douglas Rutgersson med spanjoren Alberto Molina, som har fått ett wildcard. 

Här är svenskarnas motståndare i Pre Previas (förkval) första omgång. 

Daniel Windahl/Calle Knutsson möter Enrique Goenaga (rankad 164:a) och Jose Maria Mouliaa (rankad 107:a), båda spanjorer. 

Simon Vasquez/Johan Bergeron möter Sergio Esteban Barroso (rankad 346:a) och Alejandro Gil Munoz (rankad 197:a), båda spanjorer. 

Dogulas Rutgersson/Alberto Molina möter Federico Mourino (rankad 182:a) och Carlos Marti Vano. Mourino är argentinare och Marti Vann är spanjor. 


Både Vasquez och Knutsson/Windahl har spelat i de två första WPT-turneringarna för året medan Douglas Rutgersson gör årsdebut. 

Övrigt om turneringen då? Av vilka par som är registrerade kan vi utläsa att både tvillingarna Mapi och Majo Sanchez Alayeto, som missade WPT:n i Alicante på grund av medicinska skäl, nu är tillbaka. Så också Patty Llaguno som tvingades avbryta kvartsfinalen mot Bea Gonzalez och Lucia Sainz i Alicante på grund av en skada. 

”Tack en miljon gånger till Mobility Clinic för att ni hjälpt mig att återhämta mig efter skadan och för den oslagbara dagliga behandlingen”, skrev Llaguno på Instagram i går. 

En titt närmare på lottningen visar att det redan i åttondelsfinal kan bli ett riktigt supermöte mellan årets dubbla WPT-finalister Paula Josemaria/Ari Sanchez mot semifinalparet från Alicante, Aranzazu Osoro/Victoria Iglesias. Det är också värt att nämna att blott 16-åriga Carmen Goenaga tillsammans med 19-åriga Bea Caldera går rätt in i huvudtävlingen.

På herrsidan väntar tunga möten redan i sextondelsfinalen — eller vad sägs om Arturo Coello/Miguel Lamperti mot Uri Botello/Javi Ruiz? Också matchen Federico Chingotto/Juan Tello mot Jorge Nieto/Juan Martin Diaz får det ju att vattnas i munnen. Tilläggas ska också att, det som kommit att bli en en riktig svenskfavorit, paret Miguel Yanguas/Ivan Ramirez, också går rätt in i huvudrundan. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
PadelDirekt har träffat succéparet Josemaria/Sanchez
PadelDirekt har träffat succéparet Josemaria/Sanchez
Den här artikeln handlar om: