Per Hjalmarssson och Douglas Rutgersson.
Foto: Viktor Andersson
Svensk Padel

Doldisen om unika satsningen — och sitt WPT-wild card: ”Utvecklats”

ANNONS

Talangen Douglas Rutgersson, som valt att förlägga sin padelsatsning till Spanien, har nu gjort sin första SPT-tävling den här säsongen. 
Tillsammans med helt nya partnern Per Hjalmarsson blev facit visserligen tre förluster men stundtals pressade de Sverige-eliten. 

Det var i stort sett med ett blankt papper som Douglas Rutgersson och Per Hjalmarsson klev in i den tredje deltävlingen på Swedish Padel Tour i Mölndal. De hade aldrig spelat tillsammans och fick beskedet endast någon vecka inför. 

— Det var första gången vi spelade tillsammans men vi har spelat mot varandra tidigare. Kommunikationen funkade bra, vi är ju båda backhandspelare egentligen men jag har flyttat över lite den sista tiden. Kommunikationen har funkat bra och framförallt nätspelet har funkat, sa Per Hjalmarsson när PadelDirekt träffade paret efter deras första match. 

För Hjalmarsson var det hans första turnering för året. Och som han väntat: 

— Det var otroligt kul att få vara med och spela, man har ju längtat efter att få tävla igen. Så fort vi fick beskedet laddade vi, säger Per Hjalmarsson. 

För Rutgersson, baserad i Madrid, Spanien, har det varit annorlunda. 21-åringen har kunnat tävla på Madrid-touren. 

— Det har känts bra, jag har kört med en kille från Starvie-akademin. För mig är det som vanligt där, som i Sverige, en vardag liksom. Sen är det ju munskyddet på och så är det lite bättre tränare- och spelare så klart, det är därför jag är där, berättar han. 

Just nu har han inga planer på att flytta tillbaka utan vill fortsätta att utvecklas i Spanien. 

— Jag får se, ett tag till blir jag kvar i alla fall. Kommer jag in på fler SPT:er till så får jag kanske stanna lite mer hemma, och åka till Spanien i perioder. 

Efter att utvecklingskurvan pekat uppåt och med hjälp av sin tränare i Spanien har Rutgersson belönats med ett wildcard (friplats) till den tredje WPT-tävlingen i Vigo, som spelas mellan den 9-16 maj. Där kommer han göra Simon Vasquez, Daniel Windahl och Calle Knutsson sällskap i Pre Previa (förkvalet). 

— Ja, det kom ett mejl i går kväll (fredags, reds.anm). Det ska bli jättespännande. Jag ska spela med en kille från Andalusien, som är topp 25 där, Alberto Molino. Det ska bli fantastiskt kul, säger Rutgersson. 

— Jag har spelat en WPT tidigare, den första i Båstad (2019, reds.anm) och då vann vi en match i Pre Previa men då var det inte samma motstånd som det är nere i Spanien direkt, så det ska bli kul att testa. Jag har blivit mycket bättre sedan dess också, fortsätter han. 

Du känner att du har utvecklats? 
— Det har gått framåt, det kan vara lite konstigt att säga att man utvecklats själv men tränarna därnere tycker att jag gör framsteg. Det är min tränare där som hjälpt mig att få ett wildcard. Han har väntat lite men nu tycker han att jag har fått upp mitt spel. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Soleymani i tårar efter vändning i finalrysaren: ”Så jävla lycklig”
Soleymani i tårar efter vändning i finalrysaren: ”Så jävla lycklig”
Den här artikeln handlar om: