SPT Mölndal
Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Soleymani i tårar efter vändning i finalrysaren: ”Så jävla lycklig”

ANNONS

De hade bara förlorat ett enda set på hela SPT-säsongen, men i den tredje finalen mot Matilda Hamlin och Ajla Behram låg de under med 1-4 i avgörande set. 
Då vände SPT-drottningarna Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson på allt, tog fem raka games, och vann sin tredje raka titel.

Efteråt rann tårarna från våta ögon hos Baharak Soleymani. 

— Jag är så jävla lycklig, det är något extra med den här tävlingen. Visst, att vinna första i Örebro… men nu var det en kamp mot klockan inför SPT 3 och jag visste inte om jag skulle kunna spela, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt efter matchen. 

Soleymani/Arvidsson vann med siffrorna 6-0, 4-6, 6-4 i en final värt namnet, en final som hade allt. 

— Jag sa till Soffan att jag känner mig osäker, för att jag inte spelat så mycket, men vi går in här och gör det så jävla bra. Soffan tar stort ansvar och stundtals spelar vi vår bästa padel både i finalen och mot Amanda och Anna (Girdo och Åkerberg i gruppfinalen, reds.anm). 

Med självförtroendet man förstås efter tio raka segrar på årets Swedish Padel Tour gick Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani ut och bombarderade Matilda Hamlin och Ajla Behram — 6-0 — i första set. Innan det knappt hade börjat såg allt nästan avgjort ut.  

Men något hände, Behram/Hamlin har under hela turneringen blandat höga toppar med djupa dalar och mellan första och andra set vände de, som en racerbil i en u-sväng, och spelade upp sig rejält. 

Hamlin vågade trycka på och hittade vinklar men överglänstes ändå av Ajla Behram. 

Behram inledde andra set med att, efter att ha hunnit upp en nätrullare, vinkla ut bollen ut från banan med millimetersmarginal. Efter det hände något. Hon hittade minimala vinklar gång på gång, mot galler ena gången, mot hörnet andra gången. 

Se klippet med Ajlas slag längst ner i artikeln. 

”Jag mår så jävla bra nu”

0-6 i första set blev till 6-4 i andra och Soleymani/Arvidsson kändes frustrerade och det slutade inte där. Behram/Hamlin var trygga, taggade och förde matchen — för första gången på lång tid var det suveränerna Arvidsson/Soleymani som var pressade och som skrek svordomar. 

— Jag vet inte vad som hände. Samtidigt spelade Ajla och Matilda riktigt bra i andra. Vid 4-1 kände jag att jag måste rycka upp mig, jag kände mig uppgiven. Jag tänkte nu springer jag på allt, allt, allt. Jag skiter i om jag bryter benet, jag bara kör. Vi fick in nån smash, och till slut så vände det tillbaka. Jag mår så jävla bra nu, säger Baharak Soleymani. 

Det är när det krisar som stora idrottspersoner visar upp sin bästa sida. I underläge 1-4 hittade Arvidsson/Soleymani nya krafter. ”Barre” knackade över en smash, skrek vamos, och så var det match igen. 

De vann de viktiga bollarna, de taggade till ännu mer, suddade ut misstagen, träffade smasharna, bröt tillbaka och gick game för game ikapp. 

Se alla resultat från SPT 3 här.

Soleymani klev fram

Matchen avgjordes sedan vid ställningen 4-4 och serve Hamlin/Behram. Då klev Soleymani fram, läste smasharna från främst Hamlin, och skaffade sig två breakchanser. 

De avgjorde på den andra på en boll som på många sätt symboliserar deras partnerskap. ”Barre” hann precis upp en stoppboll från Behram och när läget kom smällde Arvidsson med pondus in en otagbar smash. 

5-4 via nerv och kämparglöd och sedan lyckades de serva hem matchen. Paret omfamnade sedan varandra i en känslosam kram. Tredje raka SPT-titeln var i hamn för paret som tappat två set på tre turneringar — och de kan även glädjas åt att inkassera ytterligare 30 000 kronor i vinstpremie. Soleymani/Arvidsson har därmed vunnit totalt 90 000 kr (att dela på) under årets Swedish Padel Tour.

Ajla Behram var samlad när vi träffar henne dryga kvarten efter matchbollen.

— Man är besviken. Men i slutändan tycker jag vi gör en bra match. Egentligen från båda sidor, alla fyra spelar bra. Det var säkert kul att titta, men jag är så klart besviken, säger Behram.

Går det att beskriva hur det kunde svänga tillbaka till Soleymanis och Arvidssons fördel?
— Det är svårt... Vi tappar två no add tror jag, och jag tror att Barre och Sofia steppar upp där, några steg. Och då hade vi svårt att göra det samma, men jag känner att vi kunde ha gått ännu hårdare för det. 

TV: Berhams läckra slag

Den här artikeln handlar om: