PadelDirekt på plats i Alicante
Ari Sanchez och Paula Josemaria.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

PadelDirekt har träffat succéparet Josemaria/Sanchez

ANNONS

Paula Josemaria och Ari Sanchez har startat den nya säsongen på bästa sätt.
Efter årets första WPT-vinst i Madrid är nu paret framme i semifinal Alicante Open, där förra veckans finalmotståndare kan vänta.
— Jag tycker vi passar väldigt bra med varandra, säger Ari Sanchez till PadelDirekt. 

Kan Paula Josemaria och Ari Sanchez lyckas att försvara sin titel från den första WPT-turneringen i Madrid? Paret klarade på fredagsmorgonen av ett delmål i den kampen när den 26-rankade Marta Talavan och den blott 17-årige talangen Lorena Rufo Ortiz slogs tillbaka i kvartsfinalen i Alicante Open. 

Nu väntar semifinal för det nykomponerade paret som verkar trivas utmärkt med varandra. 

— Vi passar väldigt bra med varandra. Paula är en aggressiv spelare och täcker mycket av banan. Jag vill se ett långsiktigt samarbete där båda vill utvecklas varje dag, säger Ari Sanchez till PadelDirekt. 

Paula Josemaria håller med. 

— Det känns så bra med Ari både på banan och utanför. Det är en perfekt matchning, säger hon.

Kvartsfinalen i Alicante blev tuffare än väntat och stjärnorna blev en aning pressade i första set där laget blev breakade tidigt, men kunde hämta upp till 6-4. I andra set hade laget möjlighet att stänga matchen i egen serve men misslyckades, man lyckades dock bryta tillbaka och andra set slutade i samma siffror, 6-4. 

Bollen tyngre än i Madrid

Ari Sanchez och Paula Josemaria hade inför turneringen väntat sig tufft motstånd hela veckan. 

— Vi vet att det kommer bli svårt i Alicante då motståndarna kommer att studera oss mer framöver, sa Ari Sanchez till PadelDirekt inför turneringen. 

— När säsongen summeras hoppas jag att vi är laget som alla vill slå, men nivån på damsidan är så hög och det är många lag som kan vinna varje turnering, sa Paula Josemaria.

Banorna i Alicante är långsammare än i Madrid. Hur passar det er? 
— Vi är nära havet så bollen blir tyngre här och banorna blir långsammare. Men jag gillar både snabba och långsamma banor så det är inga problem, säger Josemaria. 

I semifinalen kan laget ställas mot förra veckans finalmotståndare Lucia Sainz och Bea Gonzalez, om de vinner sin kvartsfinal under fredagen.

Livescore, spelschema och resultat från Alicantes WPT hittar du här.

TV: Josemaria briljerar på Icaniwill Invitational


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: