World Padel Tour

Intervju med jättetalangerna som gör WPT-succé: ”Topp 15-par 2021”

ANNONS
Miguel Yanguas och Ivan Ramirez, båda 19, spås en lysande framtid och ses som två av de absolut största talangerna i världen.
Den spanska duon siktar på att stora kliv under 2021 — för PadelDirekt nämner Yanguas att topp 15 på världsrankningen är inom räckhåll.

— Som du säger vill vi bli topp 30 och spela i huvudturneringarna. Nu är vi på gränsen, så vi vill upp på rankningen. Kan vi ta oss upp som ett topp 15-par innan det här året vore det superbra, säger Miguel Yanguas till PadelDirekt.

På tisdagskvällen tog den gänglige Yanguas och hans kortväxte men extremt hårt slående partner Ivan Ramirez första klivet mot att börja flåsa världseliten i nacken. Då kvalificerade man sig nämligen för årets första huvudturnering på World Padel Tour. På onsdagen spelas sextondelsfinalen.

När vi träffar Yanguas och Ramirez på Studio Padels försäsongsturnering i Kungsbacka undrar vi vem de tycker är den bästa svenska herrspelaren just nu.

— Det finns många bra spelare i Sverige. Daniel Windahl, Simon Vasquez, Calle Knutsson... och så har vi ju Caye (Rocafort) som verkligen hjälper padeln i Sverige med all sin erfarenhet från Spanien, säger Yanguas och fortsätter:

— Jag spelade med Daniel Windahl förra året och det är en otrolig spelare. Även Simon Vasquez, så ni har en fin framtid med alla dessa bra spelare.

Kan någon svensk bli topp snart, tror du?
— Ja, jag tror att Daniel Windahl är nära att kunna bli topp 100. Jag tycker att svenskarna gör det riktigt bra så snart tror jag att någon blir topp 100.

UPPDATERING 14:32:
Yanguas/Ramirez avancerade till åttondelsfinal på Madrids WPT efter seger 7–6, 6–4 över Eduardo Alonso Chillaron/Jesus Moya Sos.📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: