Cayetano Rocafort om kärleken till Sverige.
Foto: Bildbyrån & World Padel Tour
Svenska Landslaget

Rocafort: ”Hade älskat att spela för svenska landslaget”

ANNONS

Cayetano Rocafort trivs i Sverige. Han planerar att stanna här och bli svensk medborgare. 
26-åringen skulle dessutom gärna spela för det svenska landslaget. 

— Jag hade älskat att få representera landslaget om de tar ut mig, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt. 

Det är i dag exakt ett år och tre månader sedan nyheten kom om att Cayetano Rocafort flyttar till Sverige. Mycket har hänt sedan dess. Han har tillsammans med Simon Vasquez vunnit varenda SPT han ställt upp i — inte fått ställa upp i SM — och hittat kärleken i Göteborg där han nu ska träna med Dani Dios. 

— Jag tycker det är kanon här. När jag kom hit trodde jag aldrig att jag skulle kunna få det liv jag har nu och träffa alla de vänner som jag numera har. Jag är väldigt nöjd med mitt liv på daglig basis, jag jobbar hårt och får hjälp, jag är väldigt glad, berättar han. 

Han jobbar som tränare på Court1 i Nacka. Det i kombination med en helhjärtad satsning gör att det blir mycket padel, minst sagt. 

— Det blir komplett — det blir mycket padel.

”Caye” som han kallas ser sin framtid i Sverige. Han har inga planer på att flytta tillbaka till Spanien, där han är född.

Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.Foto: Viktor Andersson.

— Mitt huvudmål är att stanna här. Jag vill inte flytta eller nått sånt, jag kom för att stanna. Allt som har hänt här har varit positivt och just nu är jag väldigt glad här. Min plan är att bli svensk medborgare och stanna här resten av livet. 

Han fortsätter:

— Jag har mitt personnummer, jag har mitt pass. Det är en tidsfråga innan jag får mitt medborgarskap. 

Hur lång tid kommer det dröja?
— De säger att jag måste bo här i tre-fyra år.

Rocafort dominerar på Swedish Padel Tour och har alltså stadgat sig i Sverige. Spanjoren har även tidigare öppnat upp för att spela för det svenska landslaget. Faktum är att han hade älskat det. 

— Såklart. Jag hade varit överlycklig över att få representera laget om de tar ut mig. Jag försöker att bli bättre för varje dag som går och jag tycker att jag gör saker rätt, vi får se vad som händer, avslutar han. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

FAKTA

Cayetano Rocafort

Ålder: 26 Född: Malaga, Spanien Ranking Sverige: 2 Ranking WPT: 173

Den här artikeln handlar om: