Padelförbundets ordförande Tomas Andersson: "Varför inte det svenska padelundret?"
Foton: Viktor Andersson & Svenska Padelförbundet
Svensk Padel

Klart: Då startar Swedish Padel Tour

ANNONS

Den första deltävlingen på Swedish Padeltour Cupra kommer att spelas den 27-28 februari. På grund av pandemin blir det dock med ett begränsat startfält. 

Turneringen blir med åtta par, herr samt dam, som kommer spela utifrån rankingen och spelformen blir gruppspel med efterföljande finalspel. 

— Vi ser verkligen fram emot att kunna starta tävlingssäsongen, även om den blir i en mycket begränsad form. Genom att göra deltävlingen begränsad så följer vi de riktlinjer som gäller under pandemin för tävlingsverksamhet, skriver det Svenska Padelförbundet i ett pressmeddelande. 

Spelplatsen för den första deltävlingen är ännu inte klar. Svenska Padelförbundet söker därför lokal arrangör för tävlingen.

— På grund av pandemin kommer vi prioritera att hitta orter som gör att resandet blir begränsat för deltävlingarna under våren. 

Den andra nystartade svenska turneringen, Euro Finans Invitational har inte gjort klart med ett första speldatum ännu. Besked väntas dock komma snart. 

Under pressträffen för annonseringen av turneringen berättade de att de också siktade på att spela i slutet av februari. Det återstår alltså att se om de båda turneringarna kommer att krocka eller inte. 

SPT Cupra blir, om inget annat händer, den nybildade duon Baharak Soleymani och Sofia Arvidssons första turnering tillsammans. 


FAKTA

Nya SPT — här är alla förändringar

• Swedish Padel Tour byter namn till SPT Cupra • Juniortouren kommer att heta ”Swedish Padel Future Tour” och omfatta J14, J16 samt J18 • Swedish Padel Challenger införs och blir en tour under SPT:s A, samt B-klass. • Golden point införs • Nationellt seriespel införs. Det kommer att heta Swedish Padel League och högsta divisionen kommer sedan leda till ett slutspel som blir Svenska Mästerskapet för klubblag.

Den här artikeln handlar om: