SPT Karlstad
Foton: Viktor Andersson
Swedish Padel Tour

Varnad tränare, galna bollar, skratt och gråt — Rocafort/Vasquez vinner finalen

ANNONS

En final som gav skäl för namnet final.
Det var det när Simon Vasquez och Cayetano Rocafort vann SPT Karlstad. 
Matchen hade allt. En varnad tränare, galna bollar, irritation och skratt. 
Resultatet skrevs till 6-4, 6-7 (6-8), 6-4. 

— Jag kan inte röra mig, det kommer jag nog inte kunna göra på tre dagar, förstörd, nästan suckar en ändå leende Cayetano Rocafort efteråt. Vi gjorde en enorm ansträngning för att ta oss hit, som du vet har jag problem med mitt nyckelben och att bara vara här och tävla är stort för mig. 

Och passar samtidigt på att hylla sin partner:

— Simon gjorde en riktigt stark match, mer än stark. 

Segern var den sjätte av sex möjliga turneringssegrar på SPT i år för Rocafort/Vasquez. Men oj så långt inne det satt — och oj så pressade de var. 

Men som så ofta reste sig Vasquez/Rocafort på nio. I det avgörande setet låg paret under med 2-4 och ilskan låg i luften. 

Rocafort skrek, Vasquez slog racket i skon men räddningen kom — av ett svagt eget servegame av Knutsson/Windahl — kanske på grund av spökande nerver, kanske var segern lite för nära mentalt. 

"Ska vi göra det här eller inte?"

Det var en match fylld av det mesta. Daniel Windahl lyckades med konststycket att utanför banan slå den in igen och sedan tillbaka ut. Rocafort var också han utanför — han lyckades då bakåtvänd slå bollen över huvudet och in. 

I stället för 5-2, 4-3, och rysaravslut att vänta. Därifrån pressade Sverigeettorna, som så ofta, fram det lilla extra.

— Jag sa till Simon `Vi måste komma tillbaka, vi måste. 

2-4 till 6-4 och game, set och match. Duon föll sedan rätt ner på golvet. En hård turnering innehållande dubbla tresetare med en halvskadad Rocafort kunde till slut mynna ut i lättnad. 

— Det finns ingen jag träffat i mitt liv som tävlar som Cayetano. I slutet av andra set och i början av tredje tappade jag mitt självförtroende och jag spelade inte bra. Men då sa Caye: `Kom igen Simon, ska vi göra det här eller inte´, jag sa ja, säger SImon Vasquez. 

"Måste han ha storlek 47"

— Jag spelade inte min bästa padel men då fanns han där för mig. Man måste hjälpa varandra och det är det vi gör.

Det var också en match med massa känslor. Rocafort/Vasquezs nya tränare Fran Cepero blev varnad, Calle Knutsson skrek ut i både glädje och ilska och lyckades få åskådarna på bra humör med en härlig kommentar när Daniel Windahl inte lyckades få in bollen utanför banan:

"Måste han ha storlek 47", kommenterade han med glimten i ögat. 

Domaren hade en tuff match och förutom varningen på Cepero, gav han också två gula kort till Windahl/Knutsson. Dessutom hamnade han i hård ordväxling med Rocafort, som ville ha det till att Knutsson hade nuddat nätet vid ett tillfälle:

"Vad menar du med att han inte nuddade", skrek Rocafort. 

En bättre SPT-final, helt enkelt.

 TV: Se segerintervjun med Vasquez, Rocafort och tränaren Cepero

Den här artikeln handlar om: