Foto: Studio Padel Youtube.
Svensk Padel

Klart: Succéduon sänder nya elittouren — satsar fullt ut

ANNONS

På tisdagen sände Studio Padel två svenska toppmatcher för att fira sitt ettårsjubileum.
Dagen efter avslöjar den populära duon för PadelDirekt att man blir produktionsbolag för Euro Finans nya elittour.

Studio Padel-duon Fredrik Nordin och Niklas Edin har bara jobbat med att sända padel – både magasin och matcher – i ett år och landar nu ett med padelmått mätt stort uppdrag.

— Det kommer att bli hedersamt uppdrag. Vi har jobbat ett tag med det projektet men det har inte varit nån panik att gå ut med, säger Fredrik Nordin till PadelDirekt.

Hur reagerade ni när frågan ställdes?
— Klart att man blev smickrad. Vi har hela tiden velat göra så bra sändningar som möjligt, men nu känner man att kraven utifrån ökar också. 

Det är fortfarande oklart vilket datum Euro Finans Invitiational har premiär. Tävlingsansvarie Reza Deheshjoo har sagt månadsskiftet februari/mars och mycket pekar på att det blir 26–27 februari.

— Snart kommer information om det. Men innan dess kommer vi att ha en livesändning med dubbla antalet tittare mot vad vi hade i går, det kan jag lova, säger Studio Padels Fredrik Nordin.

Med internationella toppspelare på banan? 
— Jag säger inget mer än att det kommer bli riktigt bra.

Studio Padel – som oftast sänder gratis på Youtube – utklassade i går sitt tidigare rekord från förra våren då man sände en match med bland annat Paquito Navarro. Då tittade som mest 2800 personer – när Amanda Girdo och Anna Åkerberg mötte Sofia Arvidsson och Antonette Andersson på tisdagskvällen peakade sändningen på 4900 tittare.

— Extra kul att en dammatch har rekordet nu. Under herrmatchen kraschade Telianätet så vi fick starta om allt och då nådde vi 4700.

Stigande siffror på Youtube: ”Hela galet”

Herrmatchen i tisdagens jubileumstillställning ”Studio Padel Anniversary” spelades mellan Sverigeettorna Simon Vasquez/Cayetano RocafortPablo Figueroa/John Larsson. Både herr- och damsegrarna (Vasquez/Rocafort och Girdo/Åkerberg) belönades med en prischeck på 10 000 kronor.

— Vad siffrorna kan jämföras med? Svenska Padelförbundet har ju en betaltjänst men deras bästa siffror är från SM i höstas och landade som bäst på 1100 tittare.

Vilka är egentligen Fredrik Nordin och Niklas Edin? Två padelälskande killar från Sundsvall, kort och gott.

— Allt började med att vi började filma padel med mobilen i Sundsvall. Vi själva och polarna tyckte det var kul när vi kommenterade och vi började känna att det här måste vi göra bättre. Då var man glad med 100 tittare på Facebook... sen fixade vi en dator och vettig kamera och blev mer seriösa. Men det är fortfarande så att det andra bolag gör på tio personer gör vi på två personer, säger Nordin.

Han sa själv upp sig från sitt heltidsjobb i september för att satsa allt på Studio Padel. Med stolthet berättar Fredrik om satsningen och Youtubekanalens stigande siffror.

— Det är helt galet. I december nådde vi 1 miljon unika tittare och då ska man tänka på att vi inte började sända matcher förrän i somras när vi var i Helsingborg. Pandemin har skapat bra förutsättningar för oss, vare sig man vill eller inte får man följa Studio Padel nu eftersom man inte kan se padel live.📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Padelbabbel: Räkna med nytt mäktigt padelår 2021
Padelbabbel: Räkna med nytt mäktigt padelår 2021
Den här artikeln handlar om: