Foto: Svenska Padelförbundet & Patric Persson
Svenska Landslaget

”Har vi en förbundskapten som bara går på bara rankning är vi fel ute”

ANNONS

Svenska Padelförbundets ordförande Tomas Anderssons uttalande om att missade SPT-tävlingar i slutändan kan leda till missad landslagsplats får den svenska stjärnan Simon Vasquez att reagera. 
Sverige-ettan Vasquez hoppas att uttalandet är felaktigt. 

En kall bris är på väg att svepa över padel-Sverige. Åtminstone är relationen mellan det Svenska Padelförbundet med sin SPT och Euro Finans med sin Euro Finans Invitational en aning frostig. 

Det började med att Euro Finans under pressträffen av sin lansering av sin nya tour berättade att de inte kommer att anpassa sina speldatum efter Swedish Padel Tour utan efter World Padel Tour. 

Förbundet svarade med att poängtera att det är SPT som ger rankningpoäng — och utan tillräckligt mycket rankningpoäng blir det svårare att ta en landslagsplats. 

Rent praktiskt är det så att den som har flest rankningpoäng betraktas som landslagsspelare, ja. Det är hos oss man tjänar rankningpoäng, men jag respekterar alla spelares beslut och hoppas man vägt in för- och nackdelar. Men jag är säker på att SPT har kvar sin attraktivitet, sa Svenska Padelförbundets ordförande Tomas Andersson till PadelDirekt. 

Ett citat som Sverige-ettan Simon Vasquez riktar kritik mot:

Jag hoppas att det är feluttalande, om vi har en förbundskapten som bara går på rankning är man fel ute. Man kan inte ta ut ett landslag efter rankning utan de bästa spelarna, säger Simon Vasquez. 

Förbundets svar

Vasquez menar att det inte bör vara några problem att spela de två tourerna parallellt — det är bara se till att de inte krockar. 

— Jag har uppfattat det som att de ska synka spelschemat och samarbeta. Det är åtta deltävlingar på båda tourerna — chansen att de krockar vore orimligt — jag håller tummarna för att det inte gör det, forsätter han. 

Men om de skulle krocka — vilken går då först? 
— SPT är väldigt viktigt och jag vill fortsätta spela där men vi är under avtal hos Euro Finans, så i så fall måste jag välja det. Men som sagt, jag hoppas att det blir en win-win-situation där alla samarbetar och vi får fler och bättre matcher. 

Hur känner du för att spela Euro Finans Invitational?
— Jag är supertaggad, det kommer få oss att bli bättre och höja spelstandarden. Jag hoppas att det blir en bra och trevlig padelshow. 

Så här säger förbundets verksamhetschef Calle Åkesson om spelschemat: 

— Jag tar för givet att båda parter planerar något tillsammans och att det kommer bli så bra som möjligt för spelarna. Vi är väldigt måna om att det inte ska krocka varken med Euro Finans eller WPT. Vi har även inlett en dialog med Thomas Johansson på American Padel Tour. Vi vill vara ett förbund som är ganska opartiskt. spelarna ska inte behöva välja bort saker, säger Calle Åkesson. 

Vad tänker du kring det som Simon Vasquez säger?
— Vi ska ha ett förbundsmöte på torsdag och diskutera ett antal saker men jag vill inte bypassa Tomas angående det uttalandet. 

PadelDirekt har sökt Svenska Padelförbundets ordförande Tomas Andersson under dagen utan framgång.

Se när Vasquezs lag Ryska Posten tränar i Catella Arena i Danderyd


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Padelbabbel: Räkna med nytt mäktigt padelår 2021
Padelbabbel: Räkna med nytt mäktigt padelår 2021
Den här artikeln handlar om: