Amanda Girdo i mixed-match med världsstjärnan Paquito Navarro.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Amanda Girdo & Paquito Navarro sida vid sida: ”Nu ska vi bli tajta”

ANNONS

En match mellan Sverigeettan Amanda Girdo och världsspelaren Paquito Navarro kommer att bli verklighet nästa år. 
Förmodligen framåt sommaren och någonstans i Skåne, detaljerna är fortfarande oklara. 
Klart är i alla fall att det är till förmån för Musikhjälpen. 

Det var i går eftermiddag som Amanda Girdo la ut en postning på Instagram som löd ungefär så här:

Självfallet vill jag tillsammans med Euro Finans vara med och stötta Musikhjälpen och deras tema ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Nu kan du få chansen att spela en mixed match mot mig Paquito Navarro.”

Premissen ligger alltså i att de som budar högst får chansen att spela en match med Amanda Girdo och Paquito Navarro

Hur ska det här bli Amanda? 
  Det ska bli sjukt kul, jag får spela med Paquito liksom, jag har fått chansen. Att dessutom kunna hjälpa till för en god sak — det ska bli jättekul, säger hon när PadelDirekt når henne. 

Matchen är tänkt att spelas någon gång framåt sommaren, lite beroende på pandemins utveckling och spelort blir någonstans i Skåne, berättar Amanda. 

Hur gick då detta till?
— Vi är båda sponsrade av Euro Finans så det var de som fixade ihop det. Han gillar Sverige mycket också och kommer gärna komma hit. 

Så det var inte du som tog upp luren och ringde Paquito?
— Haha, nej tyvärr har jag inte hans nummer. Jag har försökt få det av Euro Finans med de vägrar ge mig det, skämtar Girdo. 

Men nu har du chansen. 
— Ja precis. Det är mitt mål nu att vi ska bli tajta, fortsätter Girdo på ett uppenbart skämtsamt sätt och på ett uppenbart bra humör efter den spännande nyheten. 

Är du inte nervös?
— Nej jag ser det mest som en kul grej. Det var samma sak när vi (hon och Antonette Andersson, reds.anm) spelade mot Alejandra (Salazar) och Ari (Sanchez) i Viaplay-matchen. Jag tycker mest såna grejer känns roliga. 

Vad är din relation till Paquito?
— När jag började spela var det hans namn det första man hörde så jag hamnade snart på Youtube och videos där han spelade och förstod att han varit och fortfarande är ”The Shit”. 

Innan Amanda Girdo tog klivet in i padeln och sedermera språnget upp i Sverigeeliten spelade hon, precis som sin pappa, golf. Hon var talangfull och gick på golfgymnasium när hon valde att helt enkelt byta sport. 

— Så jag har utmana honom i golf också och han säger att han kommer slå mig, skrattar Girdo. Vi får se hur det går — jag har inte rört en golfklubba på länge och han spelar för fullt.

Den sista stora frågan: Vem av er ska spela till vänster? 
Hm, den är svår – det får vi slåss om. Nej, men vi kan nog hoppa runt lite beroende på hur vi lägger upp matchen, om vi spelare mixed med varandra eller mot utmanarna. Han är ju ”easy going” och tar det som det kommer, funderar hon men fortsätter. 

— Äh, det jag försöker komma fram till är att han får spela forehand. 

Du kanske även vill läsa:
Officiellt: Paquito Navarro byter partner
Officiellt: Paquito Navarro byter partner
Den här artikeln handlar om: