Peter Jihde tror stenhårt på den svenska talangen Amanda Girdo.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Jihdes hyllning: ”Otrolig potential”

ANNONS

Viaplays padel-kommentator Peter Jihde tror stenhårt på den svenska stortalangen Amanda Girdo. 
Trots att hon bara är 18 år är Girdo rankad etta i Sverige och Jihde tror att hon har störst chans av svenskarna att nå WPT. 

— Om hon skulle få möjlighet att satsa stenhårt och flytta ner till Spanien och bygga där ett halvår — då tror jag hon har en otrolig potential, kommenterade Jihde i lördagens direktsändning av WPT:s Mastersslutspel. 

PadelDirekt passade i helgen, under Viaplays direktsändning av WPT:s Mastersslutspel, på att ställa en fråga till kommentator Peter Jihde och expertkommentator Sofia Arvidsson. 

Frågan löd så här: Vilken svensk har bäst chans att nå WPT?

Sofia Arvidsson trodde mest på sin före detta padelpartner:

— Jag tror att den första spelaren som blir etablerad på WPT kommer att vara en tjej och just i dag skulle jag säga att det är Baharak Soleymani som är närmast. Hon ligger 90 något på rankingen och har slagit spelare som nästan är topp 50, sa Sofia Arvidsson. 

Överens om att flytt till Spanien krävs

Petre Jihde valde i stället att lyfta fram talangen Amanda Girdo, nyligen fyllda 18 år. 

— Jag tror mycket på Baharak och vill ha tillbaka henne som spelare (hon är just nu skadad, reds,anm) för jag vet hur mycket hon brinner för det här, men jag skulle nog säga Amanda Girdo med tanke på hennes korta padelhistorik och den nivån hon nått hittills. Om hon skulle få möjlighet att satsa stenhårt och flytta ner till Spanien och bygga där ett halvår, då tror jag hon har en otrolig potential, sa Peter Jihde. 

Arvidsson fyllde i:

— Jag tror att det krävs att man flyttar till Spanien och tränar och spelar mot de här duktiga spelarna dagligen. 

Den här artikeln handlar om: