Patric Persson.
Amanda Girdo

”Det är helt galet — men jag har förtjänat det”

ANNONS

Hon började spela 2018 och rekordresan bara fortsätter. Hon var yngst att vinna SPT (Swedish Padel Tour) och nu är hon dessutom den yngsta att vinna SM på damsidan.  
Dubbla SM-guldmedaljören gjorde ett historiskt mästerskap.

Ålder är bara en siffra brukar det låta när någon beskriver någon i sammanhanget äldre person som fortfarande presterar bra. Eller när ett par där det råder stor ålderskillnad vill berättiga sitt förhållande. 

Det gäller också för Amanda Girdo. 17-åringen som när hon tillsammans med Anna Åkerberg vann mot Antonette Andersson och Emmie Ekdahl blev den yngsta damspelaren någonsin att vinna SM-guld. 

Det är helt galet. I början när jag först testade på den här nivån var det lite nervigt men nu känner jag att jag har jag kommit in det, säger Amanda Girdo till PadelDirekt.

Hon tänker efter en stund och fortsätter:

— Jag är topp 5 nu så egentligen är det inte så sjukt. För min del tänker jag att jag förtjänar det - det har jag visat, det har vi visat (hon och Anna Åkerberg, reds.anm.). 

Timmen efter seniorguldet hade hon dessutom vunnit i klassen flickor 18 med partnern Tea Hylander, 15. 

— Hon kan bli hur bra som helst, hon har allt för att bli bra. Men hon ska tycka det är kul och fortsätta njuta. Hon är ung och har många år kvar. Hon kommer bli en av Sveriges bästa, hyllar Amanda Girdo.

Hur ser du annars på framtiden för er på damsidan?
— Jag tror att det kommer att komma många tennistjejer, många har redan kommit och jag tror det kommer att bli fler och fler - det kommer att dyka upp många namn, tror Girdo. 

Hur ser du på WPT för egen del, har du någon målbild för när du kan spela där?
Nu är det bara att fortsätta. Jag tror att om 4-5 år så kommer jag att platsa där. 

På herrsidan är det Simon Vasquez som är den som varit yngst och vunnit SM-guld. När han vann sitt första SM 2010 var han också 17 år. 

Amanda Girdo efter sin andra finalseger på två timmar.Amanda Girdo efter sin andra finalseger på två timmar.Foton: Viktor Andersson

Du kanske även vill läsa:
Windahls pengaregn efter SM: ”Viktigt ekonomiskt”
Windahls pengaregn efter SM: ”Viktigt ekonomiskt”
Den här artikeln handlar om: