Sofia Arvidsson.
Foto: Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Arvidsson om tävlingsstoppet: ”Det enda rätta – ska helst inte spela alls”

ANNONS

En gravid Sofia Arvidsson vann årets första SPT-turnering i par med Baharak Soleymani och hoppades göra comeback under hösten/vintern.
Men att Swedish Padel Tour nu avbryts är helt rätt, tycker en spelsugen Arvidsson.

Den tidigare tennisstjärnan – som blev mamma för första gången i somras – tar beskedet från Svenska Padelförbundet med ro.

— Det är ett smart beslut i stället för att samla massa folk från olika delar av Sverige. Alla måste dra sitt strå till stacken, säger Sofia Arvidsson till PadelDirekt.

Att även alla amatörtävlingar runt om i Sverige bör ställas in eller skjutas upp är inget annat än rimligt, konstaterar Arvidsson. 

Det tycker jag är jättebra att förbundet rekommenderar. Det är det enda rätta även om förstås är tråkigt. Utrymmena i padelhallar är väldigt trånga, det blir lätt folksamlingar under tävlingar.

”Vi ska ju helst inte spela padel alls”

36-åringen är för tillfället rankad som åtta i Sverige trots att hon bara deltagit vid en Swedish Padel Tour-turnering i år.

Spelar du padel mer sällan än normalt på grund av restriktionerna?
— Vi ska ju helst inte padel alls så ja, jag hade kanske spelat mer annars. Det har blivit rätt tunt, som mest två gånger i veckan. Man är spelsugen men jag försöker vara noggrann och bedriver det mesta av träningen utomhus.

Trots att hon vann SPT-tävlingen i Helsingborg i mars tillsammans med Baharak Soleymani är hon inte säker på att hon ens är kvalificerad för att spela SPT-finalen.

— Jag hoppas att jag får spela men har inte riktigt koll på reglerna. Det kan vara så att man måste delta i två deltävlingar för att bil inbjuden till finalen, får kolla upp det.

Hur påverkas ditt liv av den här andra vågen av coronapandemin?
— Klart att det är tråkigt när läget är så här… jag älskar att resa och hitta på saker. Men det finns kul saker att göra ändå. Jag fystränar utomhus ganska mycket till exempel
Men fysträning är väl inte jättekul?
— Jag har inget emot det eftersom man mår bra efteråt. Jag fick ju barn i somras så det är nog egentligen bra för mig att få tid att bygga upp kroppen.

Du kanske även vill läsa:
Stjärnbortfall i Karlstad — de saknas
Stjärnbortfall i Karlstad — de saknas
Den här artikeln handlar om: