Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Sofia Arvidsson närmar sig comeback: ”Levt ett Skalman-liv”

ANNONS

Hon har inte tävlat på ett halvår.
Nu har dubbla SM-guldmedaljören Sofia Arvidsson siktet inställt på comeback i SPT Karlstad 30 oktober.
– Det ska bli väldigt roligt, säger hon.

Orsaken till tävlingsuppehållet är att den tidigare tennisstjärnan har fött sitt första barn.
I juli kom sonen Alexander till världen – och ett helt nytt kapitel i livet har börjat för Arvidsson.
– Man har alltid levt ett ”Skalman-liv”. Fått bestämma när man ska äta, träna och sova. Så det har blivit en omställning. Man är uppe mitt i natten och matar honom, och får anpassa sitt liv på ett annat sätt. Men det är värt det – inte minst när man får ett leende tillbaka, säger Arvidsson.

Padelracketen har därför legat på hyllan i nästan ett halvår. Men i förra veckan gjorde Arvidsson comeback på träningsbanan med matchspel.
– Det var skitkul, säger hon.

Men ringrostigt?
– Vi vann, hallå? (Skratt). Träffen sitter mitt i racketen. Sen har jag inte använt magmusklerna på ett tag så man blir lite gänglig. Jag försöker använda mina styrkor och jobbar framför allt med att läsa spelet, som jag gjorde i tennisen.

Och siktet är nu inställt på tävlingscomeback. Den 30 oktober avgörs SPT i Karlstad. Sofia Arvidsson räknar med att stå på banan, i par med Åsa Eriksson. När duon två tävlade ihop senast, för ett knappt år sedan, så säkrade de EM-brons till Sverige i en avgörande match mot Belgien.
– Det ska bli superkul. Planen är att göra comeback till tävlingen i Karlstad, säger Arvidsson.

Vad kommer du slipa på inför comebacken?
– Jag tränar faktiskt inte så mycket padel – någonstans så har jag gjort mitt nötande i alla år. Så när jag spelar padel så spelar jag bara poängspel. Sen kan man indirekt träna på saker även under poängspel. Men att nöta på att släppa i väggar och fila på detaljer är inte min grej längre.

Arvidsson kommer att lägga extra fokus på att återhämta sig fysiskt efter graviditeten och göra sig redo för tävlingsspel.
– Jag tränar en hel del redan nu och kommer fokusera på att få igång fysiken igen, så att det inte blir en chock för kroppen med tävlingsspel. Man får inte underskatta en förlossning, säger hon.

Den här artikeln handlar om: