På bilden: Kent Persson, kommunikationsansvarig på det Svenska padelförbundet.
Foto: Bildbyrån & privat.
Svensk Padel

Förbundet vill stoppa alla padelturneringar i Sverige – SPT-finalen skjuts upp

ANNONS

Swedish Padel Tour har spelats klart för 2020. 
Finalen, som var årets sista tävling och skulle ha spelats i Sundsvall mellan den 4-6 december, ställs nu in på grund av det rådande smittoläget. 
Det meddelade det Svenska padelförbundet i dag. 

”SPT finalen i Sundsvall kommer att flyttas till januari-februari 2021. Vi återkommer med datum för tävlingen så fort det är möjligt att kunna göra det”, skriver Kent Persson, kommunikationsansvarig på Svenska padelförbundet på deras hemsida. 

Utöver det så drar de också tillbaka alla förbundssanktionerade tävlingar från och med i dag. Beslutet gäller för hela Sverige. Allt på grund av den ökade smittospridningen av covid-19, som lett till nya tuffare restriktioner runtom i landet. 

”Att avstå att spela padel är en liten uppoffring”

”Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar, men det åligger varje arrangör att ta ansvar för sina beslut. Beslutet gäller tillsvidare och nya beslut tas när situationen ändrats”, skriver förbundet.

Förbundet kommenterar den rådande situationen så här:

”För Svenska padelförbundet går trygghet och säkerheten först. Att vi nu får ställa in tävlingar och utbildningar är kortsiktigt givetvis tråkigt, men svensk padel behöver ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi uppmanar nu att alla i hela padelsverige tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger. Att avstå att spela padel är en liten uppoffring för att medverka till att människors hälsa sätts först och att smittspridningen kan bromsas”. 

Du kanske även vill läsa:
Arvidsson om tävlingsstoppet: ”Det enda rätta – ska helst inte spela alls”
Arvidsson om tävlingsstoppet: ”Det enda rätta – ska helst inte spela alls”
Den här artikeln handlar om: