Kan bli tomt i tävlingskalendern i vinter.
Foto: Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Förbundet: "Då måste vi stänga ner"

ANNONS

Om exakt en månad ska svenska padeltourens final avgöras i Sundsvall. Padelförbundet kan dock tvingas skjuta upp säsongsavslutningen.
— Vi måste verkligen ta en funderare om det är rimligt, säger Kent Persson.

Förra veckan kom nya, hårdare coronarestriktioner från regeringen för ett antal regioner i Sverige och på tisdagen meddelades att även Halland, Örebro och Jönköpings län inkluderas av de skärpta allmänna råden.

Beslut som kan innebära att Swedish Padel Tour-finalen i Sundsvall 4 december skjuts upp, berättar Svenska padelförbundets kommunikatör Kent Persson för PadelDirekt.

— Sju av tio svenskar omfattas av dessa nya restriktioner så vi måste ta en fundering kring om det går att genomföra SPT-finalen i Sundsvall eller inte. Det hänger på flera olika faktorer. Om Sundsvall också omfattas av ytterligare skärpta restriktioner kommer det inte vara möjligt, vi måste ta vårt ansvar för att hjälpa till att minska smittspridningen, säger Kent Persson och fortsätter:

— Det finns ju en risk, det måste man ändå säga, när man samlar spelare från olika delar av landet till en final. Vi måste verkligen ta en funderare på om det är rimligt.

Finns det utrymme att flytta SPT-finalen till januari eller februari?

— Ja eftersom vår ordinarie säsong startar i mars så har vi faktiskt två månader på oss att genomföra klubblags-SM, veteran-SM och SPT-finalen. Tidsmässigt ska vi klara av att hantera det.

Har ni lyckats hålla smittan från svenska padeltouren så här långt?

— Ja, det har gått bra. De lokala arrangörerna har tagit ett stort ansvar genom att inte släppa in för många och att spelarna lämnar arenan när de spelat sin match. Alla har verkligen insett den allvarliga situationen, och insett att börjar vi få smittspridning måste vi förmodligen stänga ner tävlingsverksamheten. Men alla har tyckt att det är bra att vi kan genomföra tävlingarna ändå och det har fungerat över förväntan.

Coronaläget ser mörkt ut för en lång tid framöver. Men eftersom det kommer nya och numera regionsspecifika covid-19-restriktioner från regeringen varje vecka har inte padelförbundet hunnit närma sig ett beslut om SPT-finalen.

— I dag har vi inget beslut utan vi får avvakta lite. Kan vi inte genomföra det på ett säkert sätt får vi flytta det till januari eller februari.

Du kanske även vill läsa:
Varnad tränare, galna bollar, skratt och gråt — Rocafort/Vasquez vinner finalen
Varnad tränare, galna bollar, skratt och gråt — Rocafort/Vasquez vinner finalen
Lyckligare förlorare har vi inte sett — en fantastisk ambassadör
Lyckligare förlorare har vi inte sett — en fantastisk ambassadör
Den här artikeln handlar om: