Padel-EM

KRÖNIKA: ”Hoppas förbundskaptenerna tänker annorlunda till VM-uttagningen”

ANNONS

Förbundskapten Mari Andersson har tagit ut den svenska truppen till EM. I en krönika kritiserar padelprofilen Andreas Ehrnvall uttagningen och vill se fler talanger i den blågula dressen. 
”Jag kan inte förstå att man inte ger chansen till två unga spelare”, skriver Ehrnvall. 

Då var det dags att skriva några av mina tankar kring damlagets EM-uttagning.

Jag kan inte förstå varför man inte ger chansen till två unga tjejer på platserna sju och åtta i detta lag, de tre unga tjejerna jag främst tänker på är Tea Hylander, Smilla Lundgren och Juni Sjöland. 

De två sista platserna i truppen tycker jag borde bestå av unga och talangfulla spelare som har framtiden för sig och som Sverige kommer att ha mycket nytta av framöver. För i ärlighetens namn så kommer dessa två spelare inte spela mer än någon match mot blåbärsnationerna, därför borde det vara en självklarhet att dessa platser går till framtiden inom sporten som då får vara med för att se och lära. 

”Många kommer ge upp”

Om svensk padel inte börjar förstå vikten av att ge unga spelare en möjlighet i dessa sammanhang så kommer många unga spelare att ge upp tanken på att få representera landslaget. Det kommer leda till att vi också förlorar många spelare som tappar motivationen och inser att det är omöjligt att få representera seniorlandslaget.

Mari Andersson motiverar sin uttagning i en stor intervju med PadelDirekt med att ”det är så jämnt och svårt med de två sista platserna”. Min fråga till Andersson är då: Hur kan du då välja de äldre spelarna före de unga som har all framtid och potential att utmana de stora nationerna på sikt? Och som dessutom har många framtida år i den blågula dressen.  

Med det sagt så får vi hoppas att förbundskaptenerna tänker annorlunda till slutet av året när VM ska spelas och att vi då får se Willy Släryd i herrtruppen samt Smilla Lundgren, Tea Hyllander och Juni Sjöland i VM-truppen. 

Framtiden och resultaten är nämligen redan här, och det är dessa namn som det ska satsas på i svensk landslagspadel. 

Lästips: KRÖNIKA: ”EM-uttagningen — inget annat än en stor skandal”

Den här artikeln handlar om: