Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.
Foto: Bildbyrån och WPT (montage).
Svensk Padel

Vasquez om nygamla satsningen med Rocafort: ”En bättre partner”

ANNONS

I går kom nyheten att Simon Vasquez och Cayetano Rocafort ska spela FIP Rise tillsammans i Göteborg i början av april. 
I dag pratade Simon Vasquez om det som blir en nygammal satsning med spanjoren i sin podcast ”Padel med proffset och jag”.

— Det är comeback. Det känns bra, jag är taggad som fan, säger Vasquez i podcasten.

Simon Vasquez och Jaime Menendez bryter som par, det berättar Vasquez i podcasten ”Padel med proffset och jag”. Paret stod för en jätteinsats när de lyckades ta sig hela vägen till huvudturneringen i Paraguyas WPT men samarbetet har stundtals också varit svårt.

— Vi har haft det väldigt tufft och svårt och kommit fram till att det kanske är lättast att testa med andra partners. Vi pratade om det nu i helgen. Vi kom fram till att testa vingarna med andra partners, säger Vasquez.

Beskedet kom efter att de tvingats dra sig ur FIP Gold i Dubai, vars kval startade i går. En magmuskelskada som drabbade Menendez under kvalet till Paraguay stör fortfarande spanjoren och han behövde en träningsvecka, enligt Vasquez.

— Jag var taggad på att spela så det var lite synd, fortsätter han.

”Bättre att lägga allt krut på FIP-tävlingar och inte WPT

Men det blir alltså inget mer spel tillsammans för paret. I stället bildas en nygammal allians i Vasquez/Rocafort, vars satsning börjar nästa vecka med träning tillsammans och sedan påskturneringen FIP Rise i Göteborg, 7-9 april.

— Jag testar med Cayetano från och med nästa vecka. Jag kommer prioritera FIP-tävlingarna för vi har fått reda på att de poängen vi drar in nu inte kommer att gälla nästa år för den internationella rankingen. Så det är bättre att lägga allt krut på FIP-tävlingar och inte WPT.  

Han fortsätter:

— Det är Caye med på. Jag tror att de flesta kommer att satsa på FIP-tävlingar. Det blir en ny internationell satsning tillsammans, sen får vi se hur det går. Man får ta det sakta men säkert.

Vasquezs poddpartner Patric Persson flikar in: ”Jag tycker han ser väldigt stark som spelare fysiskt och sen den kritiken han fått, att han ibland kanske synligt sätt är frustrerad som partner — det tycker jag verkligen han blivit så mycket bättre på”.

— Det har jag också lagt märke till, han har blivit en bättre partner på banan, säger Vasquez.


ARKIV:

Den här artikeln handlar om: