Simon Vasquez och Jaime Menendez.
Foto: World Padel Tour.
Svensk Padel

Stor succé för Simon Vasquez — till huvudrundan på WPT

ANNONS

Simon Vasquez har stått för sin resultatmässigt största padelbedrift någonsin. Tillsammans med Jaime Menendez besegrades Vasquezs ex-partner Ignacio Piotto och hans partner Pedro Vera, 6-4, 3-6, 6-2.
Därmed är Vasquez den tredje svensken efter Daniel Windahl och Amanda Girdo att bli klar för huvrundan på World Padel Tour Paraguay. 

Simon Vasquez har för första gången tagit sig in i huvudrundan på World Padel Tour. Den historiska bedriften — han är den tredje svensken någonsin att lyckas — skedde i Madrid men var för att få spela WPT Paraguay 20-26 mars.

”Det har tagit sin tid. Jag har kämpat dag och natt för att lyckas med detta. Många gånger har jag tvivlat på mig själv. Men jag älskar denna sporten och jag tänker aldrig ge upp”, skriver Simon Vasquez på Instagram. 

Det blev, precis som det ska i stora matcher, en jämn och spännande batalj när Simon Vasquez och hans nya partner Jaime Menendez för första gången tillsammans tävlade om att få spela i WPT:s huvudrunda. Men när det krävdes som mest, i ett tredje och avgörande set, höll det mer erfarna svensk-spanska paret nerverna i styr och seglade i från. 

Matchen pågick i över två timmar i det som var parets tredje match på tre dagar och krafterna för att bryta fram till 4-2 i andra set, i en match som svängde fram och tillbaka, måste Vasquez och Menendez grävt djupt för att hitta.

Vann de viktiga poängen

Just de vitala poängen hamnade den här dagen hos Vasquez/Menendez. I första set spelades en Golden Point vid läge 5-4 i deras favör — en poäng de lyckades kriga sig till. 

”Nu kan jag bocka av detta delmålet. I morgon jobbar vi vidare för nästa. Stort tack för alla vänner, familj och team som hjälper mig för att följa min dröm. Stort tack till alla sponsorer som stöttar hjälper mig att uppnå mina mål. Låt oss gasa vidare nu”, fortsätter Vasquez. 

Också matchbollen föranleddes av en Golden Point. Antingen 6-2 till Vasquez/Menendez eller 5-4 och betydligt mer press. Det blev 6-2 och paret kunde andas ut. 

Vasquez har annars haft en ganska tuff start på den här säsongen och kom från att ha förlorat redan i sin första match på Premier Padel i Doha. Denna succé kom lite från ingenstans, även om han själv sagt att formen har varit på uppåtgående. 

Vilka Vasquez/Menendez ställs mot är ännu inte klart. För Daniel Windahl gick det sämre i kvalet. Den svenske stjärnan åkte ut redan i den andra omgången av kvalet. 

Läs mer: Amanda Girdo skriver svensk padelhistoria. 

Windahl om att skriva WPT-historia.


ARKIV: Avslutar fenomenala duellen med genialiskt slag.

Du kanske även vill läsa:
Girdo skriver svensk padelhistoria: ”Har svårt att förstå det”
Girdo skriver svensk padelhistoria: ”Har svårt att förstå det”
Den här artikeln handlar om: