Daniel Windahl.
Foto: WPT
World Padel Tour

Windahl om att skriva WPT-historia — och möta Bela: ”Tror verkligen att vi kan vinna den”

ANNONS

Daniel Windahl bildar nu en egen liten exklusiv klubb med Amanda Girdo.
Segern i kvällens WPT-kvalfinal innebär nämligen att han blev förste svenska herrspelare att kvala in till en huvudturnering på World Padel Tour.

Windahl och Cristian Gutierrez gjorde det efter 1–6 i första — och matchbollar emot sig i andra set i Previafinalen mot Cayetano Rocafort och Alvaro Cepero.

— Vi började så sjuhelsikes dåligt, de behövde knappt göra nåt för att vinna poängen. Jag tror det tog 47 minuter för dem att ta ledningen med 4–2 i andra set, förklarar Daniel Windahl för PadelDirekt.

Sedan hände något som han inte riktigt kan förklara mer än att de identifierade en liten svaghet.

— Sedan bryter vi dem till 3–4, det kan ha varit blankt. Vi känner att Caye börjar gå ner sig några procent.

Det skulle alltså vända och slutresultatet skrevs till 1–6, 7–6, 6–4.

— Det är så fruktansvärt gött, det är inte ofta man är så här nöjd.

”Han behöver känna pressen”

Daniel Windahl och Cristian Gutierrez började i andra set styra spelet mer mot Cayetano Rocafort och fick utdelning.

— Vi tyckte att det är han som behöver känna pressen i och med att Alvaro spelade jättebra. Att det är där vi kan få en öppning, där vi kan andas lite. 

Det är en bra stund sedan skåningen klev av banan när vi pratar men det låter som att det var fem minuter sedan. Han är oerhört exalterad när han beskriver en aktion som han kanske aldrig gör om.

— De har setboll och jag lobbar kort på Alvaro som slår en sjukt hård volley, och då gör jag en räddning som jag gör en på tusen. Jag råkar liksom få dit racket och sen kunde Cristian avgöra poängen. Det kändes verkligen som att det var meningen på nåt sätt, det var mirakulöst att vi tog setet och sen matchen.

Vad sa ni till varandra när ni var ett break ner i andra set, precis innan det vände?
— Vi undrade vad vi höll på med typ. Frågade varandra: ”har vi lobbat bra? Har vi droppat bra, är våra volleys bra?” Sen började vi göra allt med kvalitet.

Rocafort kämpade på med smärtor

I tredje set skadade sig Rocafort (möjligtvis slutkörd) efter att ha matats med bollar.

— Caye skadade sig vid 3–2, han fick problem med handen och sen fick han kramp i baksida lår. Vi fortsatte med planen att få honom i rörelse, han sprang dock snabbt ändå och räddade många gånger vilket fick oss att tappa momentum lite. Till slut kändes det som att vårt spel räckte.

I kväll kan 25-åringen fira att han är den förste manlige svensken att ta sig igenom WPT-kvalet och på onsdag kliver han in mot självaste Fernando Belasteguin/Arturo Coello i sextondelsfinal. Amanda Girdo blev den första svensken att kvala sig fram till sextondelsfinalWorld Padel Tour i början av maj.

— Det var jäkligt kul att se Amanda lyckas och jag har känt att jag kan också göra detta.

Insåg du snabbt efter matchbollen hur stor segern är?
— Nej jag har inte insett det än. Nu får vi en vilodag i morgon och sen blir det WPT:s häftigaste centercourt på onsdag. Det är bara att gå in och köra, jag tror verkligen att vi kan vinna den också.

Onsdagens sextondelsfinal mot Bela/Coello spelas cirka 20.00 på onsdag.  

Den här artikeln handlar om: