Sanyo Gutierrez & Fernando Belasteguin samt Simon Vasquez.
Foto: Premier Padel och WPT (montage).
Internationell padel

Bela bekräftar: Missar dubbla WPT-turneringar

ANNONS

Nu är det bekräftat att Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez kommer missa de två kommande WPT-turneringarna i Sydamerika: Chile och Paraguay. 

— Jag är ledsen över att behöva meddela att på grund av familje- och professionella skäl så kommer jag inte kunna delta I WPT turneringarna i Chile och Paraguay. Jag hoppas få besöka er snart igen, säger Fernando Belasteguin i ett inlägg på hans Instagram.

Stjärnparet skulle ha mött Simon Vasquez och Jaime Menendez i första omgången i WPT Chile. Nu är det oklart vad som händer med den matchen och lottningen överhuvudtaget för den delen. 

För Vasquez del kan detta betyda olika saker. Antingen blir det walk over och en direktplacering till åttondelsfinal, i så fall blir han tredje svenska spelaren att nå åttondelsfinal på WPT. Men eftersom det är ett tag kvar till turneringen kan en ersättare för Bela och Sanyo hinna bli klar. Det kan också bli en omlottning, enligt Vasquez:

”De kommer lotta om WPT Paraguay. Det är vad vi har hört”, skriver han till PadelDirekt. 

Anklagat spelarna för att fejka skador

Som lottningen är i skrivande stund möter Simon Vasquez och hans partner Jaime Menendez vinnarna i mötet Alex Arroyo/Miguel Yanguas — Javi Ruiz/Gonzalo Rubio. 

Hur det blir för Sanyo Gutiérrez är oklart. Stjärnan har inte kommenterat beskedet men skulle hypotetiskt sett kunna spela med någon annan än Bela. 

Tidigare under förra veckan utbröt ett stort ordkrig mellan WPT:s Sydamerika-arrangör Lisandro Borges och Ale Galan samt spelarfacket efter att Borges anklagat Bela och Galan för att ha uppmanat spelare att fejka skador för att inte spela i Sydamerika. 

— För några dagar sedan i Doha bad Galan och Bela spelarna att hitta på skador för att inte delta i turneringen, sa Borges bland annat till PadelDirekts systersajt Padel Alto. 

Bela/Sanyo nådde kvartsfinalen i Abu Dhabi Masters (WPT), var tvåa i Doha Major (Premier Padel) och föll i första omgången i La Rioja Open (WPT). 

 


ARKIV: Spelet stoppas efter bisarra situationen.

Den här artikeln handlar om: