På bilden: Ale Galan.
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

Galan svarar på anklagelserna från WPT-bossen: "Något jag inte kommer tillåta"

ANNONS

World Padel Tour:s turneringsledare i Argentina har anklagat spelarna för att fejka skador och hävdar att Galan och Bela under Premier Padel i Doha uppmuntrade spelarna att hitta på skador. 
Nu svarar Alejandro Galan på anklagelsen.

Kaoset fortsätter i World Padel Tours andra turnering för året, La Rioja Open i Argentina. Sammanlagt åtta herrlag har dragit sig ur turneringen, däribland lag som förstaseedade Juan Lebron/Ale Galan och Coki Nieto/Pablo Lima.

När Padel Alto, PadelDirekts systersat talade med Lisandro Borges på tisdagskvällen sade han:

— För några dagar sedan i Doha bad Galan och Bela spelarna att hitta på skador för att inte delta i turneringen, säger Borges till Alto.

Han hävdar också att Ale Galan har en kronisk skada själv väljer vilka turneringar han vill delta i. Nu svarar världens bästa spelare på Borges anklagelser.

"Att ifrågasätta min hederlighet och respekt för den här sporten är något jag inte kommer att tillåta, och jag kommer att vidta de åtgärder jag anser lämpliga mot alla som försöker ifrågasätta min professionalism", skriver han i ett officiellt uttalande.

Galan: ”Jag har haft stora problem i knäna i två år”

Galan gick ut offentligt i tisdags och uppgav att han inte kunde spela på grund av medicinska råd.

Han fortsätter: 

"Jag har haft stora problem i knäna i två år, vilket jag aldrig har använt som en ursäkt, men efter att ha undersökt dem med många specialister har de rekommenderat mig — att om jag vill ha en lång och hälsosam karriär — måste jag börja prioritera min hälsa framför tävling".

Kring Borges anklagelser, som ifrågasatte orsaken till världstvåans frånvaro, säger Galan såhär:

"Jag försäkrar er att det ger mig mer ilska att inte kunna tävla med min partner och resten av spelarna på banan och framför allt att det gör ont att inte kunna åka till ett land som känner så mycket kärlek och passion för padel som Argentina”.

 


ARKIV: ”Fantastisk, underbar och underhållande padelboll”

Den här artikeln handlar om: