Juan Lebron och Ale Galan.
Foto: Premier Padel.
World Padel Tour

Fortsatt tungt för Lebron/Galan — drar sig ur WPT i Argentina

ANNONS

Lottningen för den kommande WPT-turneringen i La Rioja, Argentina, har nu kommit. Saknas gör världsettorna Ale Galan och Juan Lebron.

Den första Major-tävlingen i Premier Padel har just avslutats i Qatar. Vinnare blev Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno som slog Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez i finalen.

Nästa tävling är World Padel Tour-tävlingen i La Rioja, Argentina. Lottningen är officiell, men världens bästa par på herrsidan saknas: Ale Galan och Juan Lebron.

"Tyvärr kommer jag inte att kunna delta i turneringen i La Rioja eftersom jag måste sjukskriva mig. Det gör mig väldigt arg att inte kunna njuta av värmen från de argentinska fansen, som jag har så goda minnen av. Men hälsan kommer först. Jag hoppas vara tillbaka snart", skriver spelaren på sin Instagram.

Lima/Coki missar också 

Paret var anmälda och registrerade i turneringen men har i sista stund dragit sig ur. Lebron berättade efter den förra turneringen att Galan under försäsongen haft problem med ett knä. Samma sak gäller Pablo Lima och Coki Nieto, som inte heller är med på lottningen.

Enligt uppgifter ådrog sig Pablo Lima ett inflammerat knä under Qatar Major och avstår därav den första tävlingen i WPT:s tour i Sydamerika. 

Anledningen för Lebron och Galan är än så länge oklar. Efter turneringen i La Rioja spelas WPT Chile Padel Open. Galan/Lebron har, för att vara dem, haft en något haltande start på säsongen. De gick visserligen till final i WPT Abu Dhabi men föll där mot Arturo Coello/Agustin Tapia. Senast i Premier Padels Major i Doha åkte de ut redan i kvartsfinal. 


ARKIV: Heta duellen: ”Madre Mia”

 

 

Den här artikeln handlar om: