Ale Galan och Lisandro Borges.
Foto: Premier Padel och WPT (montage).
Internationell padel

WPT:s tävlingsansvarige till attack mot världsstjärnorna: "De uppfinner skador"

ANNONS

Många spelare, däribland Juan Lebron och Ale Galan, har dragit sig ur World Padel Tour-turneringen i La Rioja, Argentina. 
WPT-arrangören Lisandro Borges uttalar sig till Padel Alto och anklagar spelarna för att fejka skador.

Under dagen har PadelDirekt rapporterat om att ännu fler par inte dyker upp till World Padel Tour:s andra turnering för året i La Rioja, Argentina.

Sju kvalificerade lag på herrsidan har redan tvingats dra sig ur. Bland dem finns Juan Lebron/Ale Galan, Coki Nieto/Pablo Lima och Mike Yanguas/Alex Arroyo.

Nu har World Padel Tour:s lokala arrangör och turneringschef i Sydamerika, Lisandro Borges, valt att tala med PadelDirekts systersajt Padel Alto. Borges är inte nådig i sin kritik och anklagar dem för att ha hittat på allting.

— För några dagar sedan i Doha bad Galan och Bela spelarna att hitta på skador för att inte delta i turneringen, säger Borges till Alto.

"Turneringen behöver inte Bela eller Galan"

Han fortsätter:

— Arroyo, Yanguas och Lima gick med på det. Resten gjorde inte det, säger han.

Lisandro Borges är arrangör av World Padel Tour-tävlingarna i La Rioja, men också av de kommande tävlingarna Chile Padel Open och Paraguay Padel Open.

Kommer de här spelarna att spela i Chile och Paraguay?
— Jag vet inte. Jag föredrar att de inte gör det, säger Borges.

— I Chile och Paraguay kommer 120 spelare att spela. Om de inte vill komma är det deras problem. Turneringen behöver inte dem.

Galan: ”Det gör mig väldigt arg”

Enligt Alejandro Galan drar han sig tillbaka från La Rioja Open på grund av skada.

"Tyvärr kan jag inte delta i turneringen i La Rioja på grund av sjukskrivning. Det gör mig väldigt arg att inte kunna njuta av de argentinska fansens värme, som jag har så goda minnen av. Men hälsan kommer i första hand. Jag hoppas vara tillbaka snart", skrev Galan tidigare på sin Instagram i går

Alex Arroyo har också meddelat att han är skadad och att handrar sig ur hela den sydamerikanska turnén. 


ARKIV: Galans konstslag förbluffar alla. 

Den här artikeln handlar om: