Foto: Ascaro plus Bildbyrån
Svensk Padel

Prins Carl Philip och techprofilerna trotsar padeldöden — expanderar till tio storstäder

ANNONS

Under padelboomens epicentrum startades Ascaro på NK-taket mitt i Stockholm. Bakom satsningen fanns techprofiler som Ash Pournouri och Henrik Persson Ekdahl, samt självaste Prins Carl Philip.

Till skillnad från många andra padelanläggningar går Ascaro med solid vinst och nu är planen att expanderar till storstäder runt om i världen – första stopp Kuala Lumpur.

Malaysias huvudstad Kuala Lumpur är alltså först i raden när padelföretaget Ascaro tar sitt premiumkoncept utomlands. Tanken i förstaläget är att expandera till tio storstäder runt om i världen med en stor andel expats i befolkningen.

— Vi trotsar det som media beskriver som padeldöden och öppnar lyxanläggningar på rooftops. När vi nu sätter den svenska flaggan på vårt nya tak är vi det första padelföretaget från Norden som etablerar sig i en världsmetropol. Det är både en spännande och offensiv satsning, säger Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro.

”Vi bryter ny mark för padel”

Högst uppe på taket på ett av världens tio största köpcentrum, 1Utama Shopping Centre, med över 33 miljoner besökare årligen byggs det nu för fullt för att efter årsskiftet öppna anläggningen. Det blir 2 000 kvadratmeter med fyra padelbanor, restaurang, cocktailbar, pool, yogayta och gym utrustat av svenska Eleiko.

— Det blir WPT-panoramabanor med vårt karaktäristiska svarta gräs. Maten kommer att bli en fusion mellan medelhavstapas och det asiatiska köket. Vi har siktet inställt på att skapa en ny destination för expats och malaysiska societeten att träna och umgås, säger Oscar Arrsjö. 

Daniel Liljekvist, lokal entreprenör för Ascaro i Malaysia. 

— Vi bryter ny mark för padel och introducerar sporten i Malaysia. Det finns 1,9 miljoner racketsportutövare i regionen och badminton är en av landets största idrotter. Vi tror på en snabb utbredning av padel och vill vara först med ett premiumkoncept, säger han.

Mängd namnkunniga investerare

Liljekvist, kommer att sköta det lokala entreprenörskapet tillsammans med Nicholas Caoile och Stan Zabolotsky. Tanken är att anläggningen ska öppna i början av maj i år.

— Vi är glada över att introducera den spännande sporten padel i Malaysia och samtidigt en social club för den yngre generationen, vilket också är lite nytt här nere, fortsätter Liljekvist.

Ascaro har en mängd namnkunniga investerare. Utöver Ash Pournouri, miljardären Henrik Persson Ekdahl och Prins Carl Philip finns bland annat det före detta hockeyproffset Niklas Anger, reklambyråentreprenören Christian Albinsson och Eva Engelbert.


Prinsen kliver in i padeln: ”Väldigt roligt att han ser potentialen”. 

Playtomics satsning — tar in över en halv miljard. 


ARKIV: Dramatiska bollen får publiken att jubla. 

Den här artikeln handlar om: