Henrik Persson Ekdahl.
Foto: Bildbyrån / Privat
Internationell padel

Playtomics satsning — tar in över en halv miljard

ANNONS

Svenska GP Bullhound är den investerare som går in tyngst när padelappen Playtomic tar in en halv miljard i en ny jätterunda.

— Vi är glada över att se hur det nya kapitalet används för att förse fans och klubbar med toppmodern programvara och för att expandera denna fantastiska produkt till nya geografiska områden, säger Per Roman partner på GP Bullhound till Dagens Industri.

Playtomic växer så det knakar och företaget finns nu i 34 länder. I takt med det växer också företagets ekonomiska muskler. I en ny investering från partners tar företaget in hisnande 570 miljoner kronor.

— Efter att ha konsoliderat sin position som den ledande bokningsplattformen över hela världen har Playtomic blivit en verkligt social app där racketsportälskare kan interagera och utmana varandra, fortsätter Roman.

Flera stora aktörer investerar

Den svenska investmentbanken GP Bullhound är största investerare i Playtomic. Andra som går in med pengar i Playtomic är Claret Capital Partners, Optimizer Invest. 

Optimizer Invest är förknippat med partnern och medgrundaren Henrik Persson Ekdahl. Techmiljardären Persson Ekdahl är en padelentusiast som redan investerat stora pengar i Playtomic. 

I en tidigare intervju med PadelDirekt har han berättat om sin satsning på padel i USA. Han är också ett av flera tunga namn som investerat i NK Padel & Social Club.

— Det var cirka två år sedan som Per Roman, medgrundare och Managing Partner på GP Bullhound introducerade oss till bolaget. Då vårt fokus är skalbara tech- och onlinebaserade bolag passade det oss perfekt. Med ett starkt management team, duktiga ägare samt en unik produkt så tog det inte lång tid innan vi var överens. Vi vill att det ska vara en oberoende racketsportsapp där både klubbar och privata användare ska kunna bedriva sin verksamhet samt hantera sitt padelengagemang, säger Henrik Persson Ekdahl om appen som innehåller matchresultat-registrering, poängsystem, klubbrankning, chatt, möjlighet att dela upp betalning samt att bjuda in och utmana personer som spelar på samma klubb som du själv.

 

Den här artikeln handlar om: