Prins Carl Philip i Båstad 2018.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Prinsen kliver in i padeln: ”Väldigt roligt att han ser potentialen”

ANNONS

NK-takets padelcenter har gjort klart med flera nya investerare, men ett namn sticker ut lite extra.
Minst sagt: det är ingen mindre än Prins Carl Philip.

Ja, det är väl klart att även kungafamiljen älskar padel och vill bli en del av den attraktiva branschen. När NK Padel & Social by Ascaro — det vill säga padelanläggningen av NK-huset i Stockholm — bestämde sig för att försöka ta in mer pengar till verksamheten så dök intresse upp från en av landets mest kända personer.

— Det är väldigt roligt att prinsen precis som vi ser potentialen, säger Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro, till Dagens Industri.

En potential som han kan ha sett för flera år sedan: den som följt World Padel Tour i några kanske minns att prins Carl Philip närvarade vid WPT-tävlingen i Båstad 2018.

Det var i november 2020 som PadelDirekt kunde visa upp exklusiva bilder på padelbane-byggandet på Nordiska Kompaniets tak, där det tidigare var en bilparkering.

15 april var vi sedan på plats under smygpremiären och pratade med bland andra artisten Lina Hedlund, Mood Manager och eventansvarig på NK Padel.

Stora profiler har investerat i NK Padel

Modeprofilen Oscar Arrsjö och entreprenören Christian Albinsson är duon som ligger bakom satsningen och den förstnämnde säger så här om prinsens padelintresse:

— Sport och padel ligger honom varmt om hjärtat, säger Oscar Arrsjö om prins Carl Philip till Dagens industri.

Flera kända profiler med tjocka plånböcker har valt att investera i NK Padel takanläggning som innehåller fyra utomhusbanor (två med tak). Henrik Persson Ededahl, som PadelDirekt gjorde en stor intervju med i vintras, och Ash Pournori (tidigare Avicii-manager) är två av dessa.

Med anledning av pandemin har dock inte prins Carl Philip satt sina första steg på NK-banorna än.

— Under pandemin har kungahuset varit väldigt försiktiga, men vi ser fram emot att få tampas med honom på banan framöver, säger Arrsjö.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: