Premier Padel Doha
Cayetano Rocafort och Manu Rocafort.
Foto: Premier Padel (montage).
Premier Padel

Cayetano Rocafort efter dubbla segrarna med brorsan: ”Jobbade mycket hårt under försäsongen”

ANNONS

Cayetano Rocafort och hans bror Manu Rocafort har stått för en riktigt bra första Premier Padel-turnering tillsammans i Doha, Qatar.
Två segrar och tillsammans är deframme i 32-delsfinal, huvudturneringen.

De spanska bröderna med storebror Caye och lillebor Manu Rocafort har stått för två tunga segrar mot först Clement Geens/Juan Manuel och sedan mot det betydligt högre rankade paret Adrian Ronco Lopez och Jose Maria Mouliaa.

— Det var väldigt solitt. Vi spelade mycket bra och tog våra chanser när vi hade dem, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt.

Storebror Cayetano kommer från seger i årets första SPT-turnering tillsammans med Daniel Appelgren.

— Jag jobbade mycket hårt under försäsongen och jag får till bra resultat i början av året. Det är jag väldigt glad för, forsätter Caye.

Bröderna har både spelat med- och mot varandra förut — Caye föredrar det förstnämnda.  

— Att spela med Manu är alltid kul. Det är alltid säkert att vi kommer att skratta.

Klara underdogs i eftermiddag 

Förhållandena i Doha i årets första Premier Padel-turnering är tuffa. Varmt, blåsigt och långsamt. Inte lätt för en spelare som Cayetano som bor i Sverige och mest tränar inomhus. 

— Det är svårt för mig att anpassa mig när jag kommer från att bara ha spelat inomhus men jag känner att mitt spel förbättras för varje match. Värmen är tuff i vissa stunder, adrenalinet kommer lättare men det är bara att försöka kämpa mot det.

I dag, runt 13.30 ställs paret mot Raul Marcos och Jose Sanchez rankade 35 och 47 — att jämföra med Cayetano 124 och Manu 191.

— Vi vet att de är favoriter, men vi ska försöka vara starka och tro på att vi har en chans. Vi kommer att kämpa för det. 

Rocaforts match är den andra på bana sex i dag. Den första börjar 12.00 svensk tid. 


ARKIV: Fantastisk bajada från Albin Olsson.

 

Den här artikeln handlar om: