Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: De är nominerade till Årets Par Dam

ANNONS

Det är dags lista vilka tre par som har möjlighet att vinna Årets Par Dam. Det ena var på förhand ganska väntat. Det andra visade upp mental styrka likt ingen annan och det tredje kom från ingenstans.

De nominerade är: Amanda Girdo & Anna Åkerberg, Baharak Soleymani & Sofia Arvidsson och Cornelia Lister & Maria Picio. 

De nominerade 

Amanda Girdo & Anna Åkerberg

Det är inget snack. Amanda Girdo och Anna Åkerberg har återigen gjort ett strålande år tillsammans. Tillsammans vann Amanda Girdo och Anna Åkerberg alla SPT-tävlingar de ställde upp i, tre stycken. De var helt klart paret att slå i år och tog ännu ett steg ihop. Den enda ”missen” kom egentligen under SM där det blev semifinalförlust mot de kommande vinnarna Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson. Gjorde det bra även i EM-kvalet i Derby, vilket var bland det sista Anna Åkerberg gjorde innan hon annonserade sin ledighet eftersom hon var gravid.

 

Foto: Bildbyrån.

Baharak Soleymani & Sofia Arvidsson

Monsterparet från tidigare år gjorde inte så många turneringar tillsammans i år men de turneringar de gjorde räckte. Sofia Arvidsson var precis tillbaka från att ha fött barn när de skulle spela SM i år — de var inte på något på något sätt favoriter — ändå levererade de en otrolig prestation och tog hem titeln. Efter det hade de en riktigt stark period med SPT-final i Stockholm och SPT-seger i Växjö, i den senare var de uträknade flertalet gånger.

Foto: Viktor Andersson

Cornelia Lister & Maria Picio

Detta nya par var helt klart en av årets stora överraskningar. De kom från nästan ingenstans i den första SPT-tävlingen i Jönköping och gick till semifinal. Trots skadeproblem för Lister under året lyckades den irrationella duon — en lång hårt slående högerspelare och en kort finurlig vänsterspelare — gå till ytterligare två SPT-semifinaler och en final. Dessutom vann de A-klassen Movember Open i Göteborg.

Foto: Viktor Andersson & Bildbyrån. 


ARKIV: Jätteräddning av Picio på SPT.

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: