Swedish Padel Tour

Cornelia Lister klar för sin första semifinal — slog ut Sverige-trean: "Vill bara utveckla min padel"

ANNONS

Cornelia Lister, 75-rankad, tillsammans med den argentinska Maria Picio, rankad 79, slog i eftermiddags ut Sverigetrean Emmie Ekdahl och partner Lisa Andersson i kvartsfinalen.
Det krävdes inte mer än två set för Lister/Picio —sen var skrällen ett faktum och semifinalen i hamn via 6-4, 6-3. 

JÖNKÖPING

Cornelia Lister gör succé på sin blott andra SPT i karriären. Den tidigare tennisstjärnan är nu klar för semifinal efter en prestation som bara är att applådera åt i kvartsfinalen där de slog ut storfavorierna, Sverigetrean Emmie Ekdahl och Lisa Andersson, i en tvåsetare. 

Efter matchen hyllade Lister sin partner och är glad för möjligheten av att spela tillsammans. 

 — För det första är jag bara superglad att Maria ville spela med mig, hon är så duktig och gör en otrolig insats. Sen är det så kul att vara här och få spela och tävla. Jag vill utvecklas och det görs bäst här, säger hon till PadelDirekt. 

Det är första gången Lister tar sig till semifinal på en SPT. 

— Det är enbart min andra SPT-tävling, men jag tar en match i taget och vill inte fixera mig på resultat. Jag är här för att utvecklas och bli en bättre padelspelare. 

Nu väntar en semifinal mot ett annat överraskningspar: Åsa Eriksson/Gitte Haxen. 

Den här artikeln handlar om: