På bilden: Daniel Windahl.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Klart: Windahl lämnar Stiga: ”Alltid vara en viktig del av STIGAs padelhistoria”

ANNONS

Sveriges bästa padelspelare, den på World Padel Tour, 64-rankade Daniel Windahl, lämnar sin racketsponsor Stiga. 
Kontraktet gick ut i år och det har inte förlängts.

Det är på sociala medier som Daniel Windahll nu tar tillfället i akt och tackar sin numera före detta racketsponsor Stiga. Ett racketmärke han spelat med länge.

”Jag vill tacka Stiga för vårt samarbete och denna tid tillsammans. Kommer alltid vara tacksam för det vi åstadkommit och för det jag lärt mig under resan. Jag önskar er stort lycka till i era kommande projekt”, skriver Daniel Windahl på Instagram.

”De har ju inte förutsättningarna att kunna sajna honom”

Vad Windahl kommer att spela med har ännu inte offentliggjorts men enligt podcasten ”Mr.Padel” är det ett av de större racketmärkena i världen och deras internationella del.

— Kan väl säga såhär; I princip alla svärldsmärkena har varit intresserade av Daniel Windahls underskrift och det säger ganska mycket om hur mycket de tror på Daniel Windahl. Det roliga här är ju att många av de här märkena naturligtvis har en organisation i Sverige, men de har ju inte förutsättningarna att kunna sajna honom, utan detta är ju de internationella delarna av de här stora märkena, som mer eller mindre har lämnat bud och sådär, sa Andreas Ehrnvall i podcasten.

Daniel Windahl avslutade, efter ett år fullt av tävlingar, säsongen tidigare än de flesta — redan i mitten av november — för att ge sig själv välbehövlig återhämtning och fullt ut fokusera på nästa säsong.

”Han kommer alltid att vara en viktig del av STIGAs padelhistoria”

 

Stiga om samarbetet med Windahl: 

”Tiden går fort när man har roligt. Och vi har haft så roligt med att arbeta tillsammans med Daniel Windahl. Men från och med nästa år, 2023, kommer Daniel inte längre att vara en del av STIGA:s padelteam. Detta är slutet på en era, men också början på något helt nytt, skriver de på Instagram och fortsätter:

”De senaste tre åren har varit fyllda av minnesvärda stunder såväl som utmaningar. Vi är så tacksamma för att vi har haft möjlighet att arbeta med Daniel, ett samarbete som inte bara har lett till utvecklingen av våra populära padelracketar AXE 1 och AXE 2, utan som också har sett Daniel växa som WPT-proffs. Den innovativa hybriden AXE 1 förändrade verkligen den svenska padelscenen med sin unika känsla som inte kompromissade med hastighet eller kontroll och snart föddes föregångaren AXE 2. Vi önskar Daniel all lycka i framtiden. Han kommer alltid att vara en viktig del av STIGAs padelhistoria”. 


ARKIV: Windahl mot Galan/Lebron på WPT.

Den här artikeln handlar om: