Daniel Windahl.
Svensk Padel

Windahls marknadsvärde skyhögt efter succéåret: ”I princip alla världsmärkena har varit intresserade”

ANNONS

Daniel Windahl har fått sitt stora internationella genombrott och klättrat från plats 110 till plats 46 på FIP:s världsranking. 
Hans fantastiska år har gjort honom het på marknaden och nu när han kontrakt med Stiga går ut är det många som rycker i hans signatur. 
Detta pratar podduon Jesper Hussfelt och Andreas Ehrnvall om i deras podcast ”Mr.Padel”.

— I princip alla världsmärkena har varit intresserade av Daniel Windahls underskrift och det säger ganska mycket om hur mycket de tror på Daniel Windahl, säger Andréas Ehrnvall.

Daniel Windahls marknadsvärde efter en succéfylld säsong har skjutit i höjden. Windahl har tidigare spelat med märket Stiga och lanserade det här racket för inte så länge sedan. Men tiden med Stiga ser ute tt var förbi för Sveriges bästa padelspelare.

— Jag vet att det inte är så många kvar nu, jag kommer inte säga några namn eller märken, utan det får lyssnarna vänta en vecka på. Men jag tycker spontant att det visar vilken otrolig resa Daniel Windahl har gjort, när de här världsmärkena i princip slåss om att få hans signatur. Det säger åndå något om hur stor Daniel Windahl har blivit ute i padelvärlden, kommenterar Andréas Ehrnvall.

Han fortsätter:

— Kan väl säga såhär; I princip alla svärldsmärkena har varit intresserade av Daniel Windahls underskrift och det säger ganska mycket om hur mycket de tror på Daniel Windahl. Det roliga här är ju att många av de här märkena naturligtvis har en organisation i Sverige, men de har ju inte förutsättningarna att kunna sajna honom, utan detta är ju de internationella delarna av de här stora märkena, som mer eller mindre har lämnat bud och sådär.

”Något av världsmärkena han kommer gå med”

Han berättar också att det skett ett skifte i hur märkena valt att satsa de senaste åren. Nu stirrar märken som Wilson, Bullpadel och Nox sig inte längre blinda på rankingen utan tittar också på vilka spelare som kan locka vilka marknader. Ett annat exempel på det är Padel Nuestros avtal med Amanda Girdo.

— Många av de här stora märkena tittar ju ofta på rankingen. Men tittar du på rankingen och de 40 bästa så har du ju bara någon enstaka brasilianare och sen är det spanjorer och argentinare. Alla dessa kontrakten är ju gjorda utefter rankingen. Så utmaningen har ju också varit att försöka få dem att förstå att det kanske är bättre att sajna Daniel Windahl, rankad 64 i världen, för den svenska marknaden för den skandinaviska marknaden, än att du sajnar Alvaro Cepero 45 i världen som är 28 i sitt land.

— Det har de haft lite svårt att förstå och varför ska det kosta så här mycket? Men det har de börjat fatta nu och det är jättekul för Daniel. För så mycket kan jag säga; att det är något av världsmärkena han kommer gå med.

Hör senaste avsnittet av ”Mr.Padels podcast här”.


ARKIV: Windahl mot Galan och Lebron på WPT. 

Den här artikeln handlar om: