Pincho Fernandez & Jose Garcia Diestro.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

WPT-paret splittras: "I dag avslutas en vacker etapp"

ANNONS

Pincho Fernandez, svenskbekantingen som tidigare kamperat tillsammans med Simon Vasquez, går skilda vägar med sin långvariga partner Jose Garcia Diestro — efter mer än två år tillsammans.

“Vi gör det som vi, förmodligen, hade velat allra minst”, skriver den på World Padel Tour, 31-rankade Antonio ”Pincho” Fernandez på sina sociala medier om uppbrottet. 

Även om Fernandez spelat både Euro Finans och på WPT tillsammans med svenskstjärnan Simon Vasquez, är han mest förknippad med sin långvarige partner Jose Garcia Diestro. De gör alltså slut efter att ha spelat sida vid sida sedan september 2019 — en relativt lång relation sett utifrån padelvärldens standard.  

"Aldrig lätt att ta farväl av en partner"

Det tolfte-rankade parets sista säsong tillsammans bestod av blandade resultat, där spel i Challenger-finalen på Menorca och en APT-titel på Teneriffa, stack ut.

"Det är aldrig lätt att ta farväl av en partner, än mindre av en vän. Tack, Pincho, för att du har följt mig i detta projekt", skrev Garcia Diestro på sina sociala nätverk när han tillkännagav nyheten. 

Spelarna, som är inbokade att spela i Sverige och Sundsvall i och med Studio Padels storsatsning på hemmaplan i början av nästa år, har ännu inte presenterat sina respektive partners för kommande säsong.


ARKIV: Albin Olsson med en fantastisk bajada under WPT i Malmö. 

Du kanske även vill läsa:
Klart: Stjärnorna bildar par nästa år
Klart: Stjärnorna bildar par nästa år
Den här artikeln handlar om: