WPT Challenger Albacete
På bilden: Pincho Fernandez & Simon Vasquez.
Foto: PadelDirekt.
World Padel Tour

Vasquez/Fernandez utslagna direkt: ”Tog inte chanserna”

ANNONS

Simon Vasquez och Pincho Fernandez, som gör sin första turnering tillsammans på World Padel Tour, åkte ut direkt i Albacetes Challenger. 

Paret som spelat tillsammans i Euro Finans Invitational ställdes direkt mot nionderankade paret Jorge Ruiz Gutierrez, rankad 57:a i världen och Salavador Oria Ortega, rankad 49:a. Resultatet skrevs till 2-6, 3-6. 

”Vi hade många många breakchanser att breaka tillbaka, både i första och andra set, men vi tog inte dem chanserna tyvärr. Det var för många chanser som vi inte tog vara på. Men det var en bra match ändå tycker jag”, säger Simon Vasquez i ett röstmeddelande.

Däremot är Daniel Windahl, tillsammans med Martin Andornino, klara för åttondelsfinal.

De är det efter en enkel vinst i sextondelsfinalen, 6-2, 6-4, över Pepe Aliaga Cruz, rankad 190 och Francisco Guerrero Cordero, rankad 277. 

”Vinst i första omgången av Huvudrundan. Mycket bra kompis, mycket bra. Åttondel nästa”, skriver Daniel Windahl på Instagram. 

Vinsten är Windahls och en svensks första seger någonsin i en huvudturnering och kommer med hans nya partner Martin Andornino. De två har gjort gemensam sak inför den här turneringen. 

Men vägen framåt har varit allt annat än rak. Paret slogs ”egentligen” ut i Previa-finalen men fick efter matchen reda på att de vunnit ett wildcard. 

Ett wildcard som blev möjligt efter att Lucas Bergamini/Lucas Campagnolo tvingats hoppa av tävlingen. Efter det så lottades det bland de spelare som förlorat i Previa-finalen — en lottning Windahl/Andornino alltså vann. 

Windahl/Andornino spelar igen i morgon klockan 09.00. Där ställs de mot Inigo Zaratiegui Pedrosa, rankad 40 i världen och Anton Sans Riola, rankad 41:a i världen. 


Fakta: Challenger WPT Challenger är en underturnering till WPT där de åtta bäst rankade damerna och 12 bäst rankade herrarna inte får ställa upp.

Det är turneringen på WPT som har lägst rankning och därmed enklast att få ställa upp i och perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en Challenger så får du 120 poäng.   


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: