Foto: Bildbyrån/Viktor Andersson (montage)
Svensk Padel

”De onda mot de goda” i Studio Padels storsatsning — Windahl mot Rocafort

ANNONS

Studio Padel har gjort sig kända för att anordna underhållande och kvalitativa turneringar som uppskattas både av publik och spelare. Nu förbereder de sig för något alldeles särskilt — en lagtävling på hemmaplan i Sundsvall i början av nästa år. 

— Det ska bli eventet alla vill slå nästa år, säger Fredrik Nordin. 

Tillsammans med radarpartnern Niklas Edin har Sundsvallsduon händerna fulla inför vad som komma skall. Den 5-7 januari spelas nämligen Betsson Sundsvall Showdown — Studio Padel-gängets allra första turnering på hemmaplan. 

— Det är extremt mycket nu, vi arbetar för tio personer vardera, säger Fredrik Nordin, när PadelDirekt når honom på torsdagseftermiddagen i Sundsvall. 

Turneringen kommer spelas i lagform, där lagkaptenerna i lag Röd och Blå — eller de goda mot de onda, som Nordin uttrycker det — själva har fått sy ihop sitt lag. Och det är inga okända namn det handlar om, utan flera av Sveriges absoluta toppspelare kommer till Norrland kryddat med kända internationella WPT-spelare. Dock enbart herrspelare.

Varandras motpoler

Lag Blå (De goda) med lagkapten Daniel Windahl i spetsen, har valt ut Viktor Stjern, Pierre Bonfré, Simon Vasquez, Gonzalo Rubio, Jose Diestro och Antonio ”Pincho” Fernandez som sina lagkamrater. De får dessutom förstärkning av ett hemligt namn som Nordin inte vill gå ut med ännu.  

I lag Röd (De onda) är det Cayetano Rocafort som är lagkapten och utöver bekanta namn från SPT som Daniel Appelgren, Linus Frost och Pablo Figueroa består även laget av internationella stornamn som Ramiro Moyano, Francisco Gil, Alvaro Cepero och Pablo Lijo

Tanken bakom det hela är att de två lagen ska vara varandras motpoler, enligt Studio Padel-gänget.

Utsåg lagkaptenerna sig själva som goda respektive onda?
— Njae, det var väl vi. Caye undrade varför han skulle vara i det onda laget, men då frågade vi om han verkligen kunde se framför sig att Windahl spelar i det onda laget och det kunde han så klart inte och så var det med det, säger Nordin och skrattar. 

Vad betyder det att anordna er första turnering på hemmaplan?
— Det känns fantastiskt kul att kunna vara i Sundsvall. Norrlandspubliken är inte alltför bortskämda med padel-turneringar, så det är den stora grejen med det här eventet, att göra avstamp inför framtiden och visa att det går att anordna här också. 

“Taggade till tänderna”

Det kommer inte vara någon prispott inblandat, utan man spelar för äran — tillsammans som lag. 

— Vad jag har hört från spelarna så är de taggade till tänderna, vilket är riktigt roligt, och lagkaptenerna har varit noga med att välja ut sina medspelare så de går verkligen in för det.  

Studio Padel siktar på att locka publik från hela landet och har redan sålt 1 200 tredagars-biljetter (bekräftade sådana) och hoppas nå upp till åtminstone 1 600 stycken. 

Sporthallen i Sundsvall är skådeplats för spektaklet där det under tre dagar kommer spelas tolv matcher på en uppbyggd centercourt.

— Ja, och det är lite som att sminka en gammal gris, sporthallen har verkligen sett sina bästa år, men det kommer bli kanonbra ändå. Vi är väldigt tacksamma till alla våra sponsorer, säger Nordin.  

Helhetsinramningen är A och O för padel-streamarna som verkligen vill få till en familjär och underhållande stämning. Fredrik Nordin utlovar en riktig padelfest i sann Studio Padel-anda: 

— Alla är välkomna, såväl till matcherna som på efterfesten — som kommer hållas på Centralen i Sundsvall, tillägger Nordin.


Hela startfältet

Lag Blå 

Daniel Windahl/Simon Vasquez

Viktor Stjern/Pierre Bonfré

Antonio ”Pincho” Fernandez/Jose Diestro

Gonzalo Rubio/hemligt

Lag Röd

Cayetano Rocafort/Pablo Figueroa

Linus Frost/Daniel Appelgren

Ramiro Moyano/Francisco Gil

Alvaro Cepero/Pablo Lijo

Under torsdagen och fredagen möts lagen i dessa konstellationer, under lördagen arrangeras en mix-tävling.


ARKIV: Pablo Lijo ilsknar till.

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: