WPT Malmö
Simon Vasquez under Pre Previa-finalen i Skurup.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Simon Vasquez/Ignacio Piotto klara för Previa

ANNONS

Simon Vasquez och Ignacio Piotto är klara för Previa. Efter ett blekt första set mot Roberto Belmont och Alvaro Lopez revanscherade de sig ordentligt och körde över spanjorerna i andra set och kunde sedermera ta hem matchen med 3-6, 6-0, 6-4.     

— Vi kom inte in i matchen som vi ville. Vi var nere i 60-70 procent av vår normala energi i första set, sa Simon Vasquez efter matchen. 

Med ännu en rejäl långkörare i benen för Simon Vasquez och Ignacio Piotto, från WPT-kvalet i Skurup under söndagskvällen, bröt de trenden när de besegrade Roberto Belmont (151) och Alvaro Lopez (133) i pre previa-finalen, på strax över en och en halv timme — en förhållandevis snabb tillställning, med deras mått mätt alltså. 

Framförallt i andra set visade den svensk-argentinska duon vilka det var som ville vinna allra mest. Från att ha varit bleka och obalanserade i inledande set, förvisso mot ett välspelande motstånd, kom Vasquez/Piotto tillbaka ut på banan till set nummer två som helt nya spelare. 

— Vi sa till varandra att vi måste komma upp i energi och kämpa; skrika och vinna, säger Vasquez. 

Han får medhåll av sin argentinska partner:

— Motståndarna började väldigt bra i första set också. Men vi höjde oss i energi i andra set och matchbilden ändrades, säger Ignacio Piotto. 

Hamnade i ett flow

Andra set började i ett högt tempo. Kickarna från Piotto började sitta där de skulle, samtidigt som Vasquez visade på bländade spel när han hittade de små vinklarna förbi Belmont/Lopez gång efter annan. Påhejade från hemmapubliken hamnade de i ett riktigt flow och körde över spanjorerna med 6-0 i andra set.

— Det är otroligt kul att spela i Sverige. Jätteroligt att spela framför svensk publik där vi hade stödet hela vägen, sa Piotto i segerintervjun med Padel Television.  

Även tredje set började på samma vis. Vasquez/Piottos momentum höll i sig och de kunde snabbt bryta sina motståndares serve och gick upp i en 3-1-ledning — en ledning som snabbt utökades. 

Piotto fortsatte att läsa spelet på ett imponerande vis matchen igenom, och även om spanjorerna åt i kapp underläget och faktiskt räddade fyra stycken matchbollar, vilket gjorde slutminutrarna onödigt dramatiska, var segern egentligen aldrig riktigt hotad. 

Segern tillskrevs Simon Vasquez och Ignacio Piotto med 3-6, 6-0, 6-4. 

Måste upp i 120 procent

Redan klockan 16.30 i eftermiddag spelas första omgången i Previa (kvalet) till Malmös WPT. 

Där ställs Vasquez/Piotto mot Jamie Muñoz (62) och Ignacio Vilariño (60), vilket blir en rejäl värdemätare. 

— Det är ett par som presterat riktigt bra padel på sistone. Det är en helt annan nivå när det handlar om Previa. Vi måste upp i 120 % direkt, annars är det nog kört, avslutade Simon Vasquez.


ARKIV: Matchboll i herrarnas VM-final mellan Argentina och Spanien. 

Du kanske även vill läsa:
Persson efter hemmasuccén: ”Bästa jag varit med om”
Persson efter hemmasuccén: ”Bästa jag varit med om”
Vasquez/Piotto klara för Previa: ”Kämpa; skrika och vinna”
Vasquez/Piotto klara för Previa: ”Kämpa; skrika och vinna”
Den här artikeln handlar om: