WPT-kval Skurup
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Hallchefen klar för Previa i Skurup — tredje raka segern för Persson/Stjern

ANNONS

Viktor Stjern och Christoffer Persson står för ännu en lysande match på Malmös WPT-kval, som spelas i Skurup. 
Två set krävdes för att slå ut det helspanska paret Pablo Castillo (115) / Javier Rodriguez (134) i en smågrinig match.

”Det är otroligt stort, kommer bli en magisk fest ikväll också! Så vi går in och njuter av varje sekund”, skriver Christoffer Persson i ett meddelande till PadelDirekt.

På hemmaplan på WAP Skurup, därChristoffer Persson är hallchef gör han och Viktor Stjern just nu sin bästa WPT-turnering någonsin. För första gången är de båda framme i Previa — och de är det efter en tredje raka seger. 

”Nej detta trodde jag inte på förhand, men bollen är rund och vi spelar bra tillsammans”, fortsätter Persson. 

Matchen kom till slut att avgöras i tiebreak, där Persson/Stjern hamnade i ett tufft underläge, 1-4, men där de via publikens (uppskattningsvis 150 personer enligt Padel-Televisions kommentatorer) lyckades hämta upp underläget boll för boll. Brukligt nog var det hemmasonen som fick avgöra med en hård bandeja ner på fötterna på Castillo, 8-6.

Volleyspelet blev nyckeln

Den helsvenska duon stod för en stark insats från start till mål. De var snabba att utnyttja sitt fina volleyspel och gick snabbt fram på när, där Stjern i dag hade en bättre dag än i går och stundtals briljerade. Likafullt hamnade han i par diskussioner med cross-motståndaren Rodriguez och efter ännu en fin backhandvolley mot galler i andra set Stjern slog han sig för bröstet samtidigt som han stirrade på Rodriguez. 

Just volleyspelet blev en nyckel i matchen men också hur få misstag svenskarna gjorde. Någon procent ytterligare gjorde nog också den högljudda hemmapubliken — framförallt gjorde den spanjorerna irriterade. 

”Vi spelar vårt spel och har fantastiskt roligt tillsammans på banan”. 

Hur kul är det att spela de här matcherna?
”Det är de bästa jag varit med om, alla tar ledigt från jobb för komma och stötta! Stor eloge till publiken”.

16.30 i eftermiddag väntar den första matchen i Previa. Persson/Stjern ställs mot den 18-årige talangen Pablo Cardona och hans partner Candido Alfaro.

 


ARKIV: Snyggt utanför-buren-slag från Paquito Navarro. 

Den här artikeln handlar om: