Delfi Brea & Tamara Icardo.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Nytt stjärnpar i kras – lutar åt switch (?)

ANNONS

Tamara Icardo och Delfi Brea är inte längre ett par. 
Under söndagskvällen offentliggjorde Icardo på Instagram att det är över mellan duon som haft en tuff säsong.

”Jag tar med mig ett otroligt 2021 med Delfi och många nya erfarenheter”, skriver Icardo. 

Tidigare i dag meddelade Marta Marrero och Lucia Sainz att de separerar — och det vore ingen chock om det blir ett rent byte där Sainz spelar med Icardo och Marrero med Brea. 

Både tajmingen — att de offentliggjorde beslutet samma dag – och bristen på alternativ, samt enkelheten i det hela talar för ett rent byte. 

Icardo och Brea har, precis som Sainz/Marrero haft ett tufft år präglat av skador. Efter ett fjolår där de överglänste alla förväntningar gick Icardo in i den här säsongen med en handledsskada som uppenbart störde henne. Det dröjde ända fram till juli innan Brea/Icardo, som tog två titlar i fjol, gick till årets första final. Efter det trodde nog många att det skulle lossna för paret men i Stockholm var olyckan återigen framme, då Icardo drabbades av en allergisk chock och paret åkte ut redan i första omgången. Senast i Santander åkte duon ut i åttondelsfinal.

Två titlar och två finaler i fjol 

”2022 har varit komplicerat med en skada och en process för återgång till tävling som inte har varit lätt att hantera”, fortsätter hon. 

Icardo/Brea tog två titlar i fjol och var i två finaler på WPT och många trodde nog att de skulle vara den stora utmanaren till Paula Josemaria/Ari Sanchez och Gemma Triay/Ale Salazar i år. 

I Amsterdam spelade Delfi Brea med Teresa Navarro men att de skulle bilda ett par vore en skräll. 


ARKIV: Baharak Soleymani får boll i huvudet. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: