WPT Stockholm
Amanda Girdo & Daniel Windahl.

Girdo och Windahl om att spela WPT i Avicii Arena: ”Sjukt coolt”

På onsdag nästa vecka spelas det som kallas för ”Svenskdagen” på World Padel Tour i Stockholm, Avicii Arena. 
Då går alla åtta svenska spelare som fått wild card in i huvudturneringen för att mäta sig med världens bästa spelare.

De två största svenska stjärnorna Daniel Windahl och Amanda Girdo har båda precis varit på vippen att stå för nya succéer i den just nu pågående WPT-turneringen i Cascais, Portugal.

Daniel Windahl tillsammans med sin nya partner Jose Solano hade stora möjligheter mot topparet Edu Alonso/Juanlu Esbri men föll till sist i en tajt match.

Efter att ha slickat såren från den matchen gör sig Daniel Windahl, på hemmaplan i Helsingborg, redo för ännu en WPT-turnering på hemmaplan. I fjol spelade han tillsammans med Martin Andornino på Malmös WPT och känner att han nu växt in i WPT-kostymen och de stora arenorna.

— Man var ny i det spelet då men nu har man fått den chansen och burit den kostymen från större arenor och samlat på sig erfarenhet. Jag vet att vi kan göra det bättre, säger Daniel Windahl inför matchen.

I år kommer han att spela tillsammans med Simon Vasquez, som han fått wild card tillsammans med.

— Det känns så klart jäkligt roligt att få gå in i Avicii Arena tillsammans med Simon, vi är jättetaggade och vi vill ställa till det ordentligt.

Hur ska det bli att spela på hemmaplan? 
— Jättekul och jag hoppas man får se några bekanta på läktaren.

På WPT Cascais visade Amanda Girdo efter ett sommaruppehåll upp fantastiskt fin form. Det var inte förrän i Previa-final, där det blev spel utomhus, som spelet hackade. Tur då att WPT i Stockholm spelas inomhus.

— Jag har nästan inte hunnit tänka på det men det ska så klart bli sjukt coolt och jag ser fram emot det jättemycket, säger Amanda Girdo.

— Jag hoppas att jag och Anna (Åkerberg) får spela en riktigt kul match i Avicii Arena och förhoppningsvis kommer det mycket publik, fortsätter hon. 

Baharak Soleymani med Sofia Arvidsson och Viktor Stjern med Pierre Bonfré spelar också i huvudturneringen. Soleymani/Arvidsson kommer med en färsk finalvinst på SPT:n och går in i turneringen med stort självförtroende. 


Läs mer och köp biljetter på www.swedishpadelopen.se. 

ARKIV: Agustin Tapia briljerar