WPT Cascais Open
Foto: We Are Padel.
World Padel Tour

Daniel Windahl/Jose Solano utslagna: ”Jag gjorde för många misstag”

ANNONS

Daniel Windahl och Jose Solano gjorde en bra match och höll jämna steg med ett av Previas allra tuffaste par — Edu Alonso och Juanlo Esbri. 
Men i slutändan blev det för tufft. Solano/Windahl föll med 4-6, 4-6 och är utslagna ur Portugals WPT-kval.

Windahl/Solano hade verkligen chansen att ta hem matchen men vann bara en av fem Golden Points. Den nya svensk-spanska duon lyckades därutöver bara vinna en av elva breakbollar mot Esbris/Alonsos fyra av fyra. Detta var en match som Windahl/Solano kunde vunnit. 

— Absolut, vi spelade inte alltid bra men fick åndå de att bli obekväma. Vi båda var rätt obekväma med att spela utomhus igen men fajtades för varje boll. Jag får säga att jag tyvärr hade lite för många misstag med några för dåliga lobbar, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Vid både 2-3 och 3-4 i andra set hade de chansen att breaka tillbaka men det helspanska motståndet höll ut.

”Trivs både utanför och på banan”

Denna turnering får trots det sägas var en fantastisk start för Windahl/Solano och bådar gott inför framtiden. Nästa turnering blir Stockholms WPT, där kvalet drar i gång i helgen. Då spelar Daniel Windahl inte med Jose Solano utan med Simon Vasquez.

— Summa summarum får man säga att vi fått en väldigt bra start. Vi trivs både utanför och på banan, där både Andréas (Johansson) och hans pappa finns med.

Känns det lite som en nytändning?
Ja. Det behövdes lite mer hunger och lite mer eftertanke mot slutet. Vi (han och Cristian Gutierrez) tänkte i inte i samma banor riktigt och det får man ha respekt för.

Det finns dock svenskhopp kvar i turneringen i Portugal. 19.30 drar Amanda Girdo och Nela Britos match mot Letizia Manquillo (99) / Monica Gomez (85) igång.

Den här artikeln handlar om: