Teo Zapata & Benjamin Tison.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

WPT-spelaren tog SPT-titel — bryter med partnern: ”Kunde inte tacka nej”

ANNONS

Svenskbekantingen Teo Zapata och fransmannen Benjamin Tison har brutit som par. 
De båda offentliggjorde nyheten via sina sociala kanaler där det framgick att Zapata fått ett erbjudande ”han inte kunde tacka nej till”. 

Det har börjat röra på sig bland paren på World Padel Tour efter att spelarna gått in i ett kortare uppehåll. Tidigare är det främst på damsidan det brutits upp och bildats nya par men nu händer det saker även på herrsidan.

Efter en halv säsong tillsammans står det nu klart att det fransk-spanska paret med svenskbekantingen Teo Zapata på backhandsidan och den yvige forehandspelaren Benjamin Tison går skilda vägar. Det etablerade Previa-paret har nått huvudrundan hela fem gånger den här säsongen.

"Alla goda ting har ett slut. Efter en tämligen otrolig första del av säsongen, fylld av alla möjliga känslor, kommer Teo inte längre att vara min partner. Trots både framgångar och motgångar kommer jag att minnas våra många segrar men framför allt den person du är”, skriver Benjamin Tison på sina sociala kanaler.

Öppnar upp för spel med Windahl?

Han berättar att Zapata fick ett erbjudande han inte kunde tacka nej till.

”Det är aldrig lätt att ta farväl, och det är ännu svårare när det handlar om en god vän. Tack för denna första halva av säsongen. Vi har haft några otroliga resultat”, skriver Zapata.

För Zapata väntar nu en högre rankad spelare och en stor möjlighet för spelaren som tillsammans med Rikard Rååd vann Swedish Padel Tour 2 i Göteborg och som ska spela SPT 4 i Stockholm nu till helgen.

Vem Tison ska spela har inte offentliggjorts. Kanske kan där finnas en öppning till spel medDaniel Windahl. Han och Cristian Gutierrez har upplevt en tuffare tid på padelbanan de senaste månaderna och det har inte alltid sett harmoniskt ut. I Tison skulle Windahl få en avig vänsterhänt spelare som krigar hårt och som är lite mer aggressiv än Gutierrez.


ARKIV: Teo Zapata på SPT 2

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: