Foto: Padel-Television.
Swedish Padel Tour

Rååd och Zapata SPT-mästare — omdiskuterade bollar avgjorde

ANNONS

Rikard Rååd och Teo Zapata kan för första gången titulera sig SPT-mästare. 
Det efter en uppvisning i finalen mot Jose Gaspar och Cayetano Rocafort, 7-6 (9), 6-0 — i en match som kom att kantas av omdiskuterade poäng.

Se båda situationerna i spelaren ovan.

GÖTEBORG

— Jag är jättenöjd. Jag har väl inte hunnit processa det ännu, det gick så fort, säger Rikard Rååd till PadelDirekt. 

Bollarna som det kommer att diskuteras om i efterhand var två stycken, båda i första set och båda på grund av misstänkta nät-touch. Första gången var det Jose Gaspar som vid 4-5-underläge och Golden Point sprang fram på en smash och tycktes nudda nätet men domaren gav Gaspar rätt.

— Jag var nära nätet så jag frågade domaren, vad såg du? För jag var så inne i bollen, själv var jag osäker. Men domaren sa nej så och jag var själv inte säker för det gick så fort. 

Andra gången var det motståndaren Teo Zapata som i tiebreak 7-8-underläge tycktes vara på nätet efter en smash men också det dömdes rätt.

— Jag kunde inte se det. Jag smashade så jag hann aldrig se. Men domaren dömer och vi måste lyssna på det, fortsätter Gaspar.

Rååd: ”Efter det går luften ur dem”

Rikard Rååd om de två omdiskuterade situationerna.

— Jag ser faktiskt ingen av bollarna. På den som Zapata slår är jag utanför buren och på den första som Jose slår så var det väldigt svårt för mig att se men det kändes som att han såg att han var på. Men det är en del av spelet och domaren dömer, säger Rikard Rååd.  

Just det första setet kom att bli avgörande. Efter att Gaspar/Rocafort tappat det var det bara raka spåret mot titeln för Rååd/Zapata. 

— Vi började matchen väldigt bra fram till 5-2, sedan tycker jag Jose börjar lobba väldigt bra mot mig. Därefter började jag spela lite smartare och inte ge honom den vinkeln, lite smartare, säger Rikard Rååd. 

— Vi lyckas ta det där första setet, vilket var väldigt skönt, och då känns det som att luften går ur dem lite. Samtidigt som vi båda börjar spela bättre. 

Rååd var 21:a på Sverigerankingen inför turneringen men lär ta ett ordentligt kliv upp på den nya rankingen som publiceras i morgon.

Gaspar: ”Rickard spelade fantastiskt”

— Det är så klart enormt. Framförallt inför tävlingen så tyckte jag att det skulle vara väldigt skönt att få en chans att visa vad jag går för. För om vi förlorar matcher så är det på grund av mig, så på så sätt så vet jag att jag har nivån i mig. 

Hur är det att gå in i en turnering med en sån press på sig, att spela med en så bra spelare?
— Det blir jobbigare att spela, det är klart det är lättare på banan, men samtidigt håller man igen slagen lite och tänker lite mer och vill inte göra några fel. 

Gaspar var imponerad av vad han såg av 21-årige Rååd.

— Han spelade väldigt bra i dag. Zapata hjälpte honom så klart mycket men han gjorde en fantastisk match, säger Gaspar. 


PadelDirekt har sökt domaren utan framgång. 

Cayetano Rocafort ville inte uttala sig efter matchen. 

Teo Zapata hann inte uttala sig efter matchen då hans flyg mot Bryssel och nästa WPT där gick kort efter matchens slut.

Den här artikeln handlar om: