Ledap Stockholm.
Foto: Ledap
World Padel Tour

Avslöjar: Här avgörs Stockholms WPT-kval

ANNONS

Enligt källor till PadelDirekt så kommer kvalet till Stockholms WPT i september att avgöras på Ledap Stockholm — och det bekräftas nu av organisatören.
— Det kan jag bekräfta, ja. Det kommer att bli padelfeber i huvudstaden, säger Urban Johansson, SPO.

12–18 september går World Padel Tour Stockholm Open av stapeln i Avicii Arena. Det är första gången som världstouren kommer till Sveriges huvudstad och nu kan PadelDirekt avslöja detaljer om kvalet till tävlingen.

— Ledap Stockholm kommer att arrangera kvalet, det är en av världens finaste anläggningar så det känns fantastiskt bra, säger Urban Johansson som är både tävlingsansvarig på Swedish Padel Open (SPO) samt utvecklingsansvarig på Ledap.

Anläggningen är belägen i Sollentuna, strax norr om Stockholm city. Hallen erbjuder 16 banor och beskrevs som Ledaps flaggskepp när den skulle öppna i början av 2022.

För dialog om stream

Förkvalet (Pre Previa) lär som vanligt dra i gång på lördagen, det vill säga 10 september, och SPO hoppas att det precis som under WPT-kvalet 2021 i Skurup blir sändningar från hela kvalet. Padel-Television nämns dock inte som ett alternativ efter kontroversen som uppstod förra året.

— Vi har dialog med WPT om att få sända, och även dialog med stora mediehus. Förhoppningsvis kommer vi att se till så att många svenskar kan titta på spännande kvalmatcher, säger Johansson.

Det är bara två månader kvar nu, hur är känslan hos SPO?
— Det är lite prestatonsångest, skräckblandad förtjusning som det brukar vara inför. Det är lite svårare än nere i Båstad och Malmö men det är urkul att få bidra till padelfeber även i huvudstaden.

Hur ser biljettförsäljningen ut?
— Vi ligger och tuggar ett hundratal sålda biljetter per vecka och ska dra igång kampanjer i augusti. Vi har sålt drygt 8000 biljetter nu och siktar på att sälja 20 000 till innan det drar i gång.

Den här artikeln handlar om: