Nya padelbanor

Ledap lanserar satsning på Europa: ”Ledap Stockholm blir vårt flaggskepp”

ANNONS

Ledap äger sedan tidigare WAP:s padelanläggningar men lanserar i dag ett nytt koncept: Ledap Club som ska byggas i många olika storstäder.
— Ledap Stockholm blir vårt flaggskepp, säger Urban Johansson till PadelDirekt.

Den nya padelanläggningen i Sollentuna kommer att innehålla 16 inomhusbanor och sex utomhusbanor och är det första steget i en större Europasatsning.

— Vi har ju stora finansiella muskler och kan därför lansera detta på kort tid. Vi ska bygga ett gäng premiumklubbar, det blir ett helt nytt koncept som vi kommer ha i större städer och på unika platser, säger Ledaps utvecklinsgsansvarige Urban Johansson till PadelDirekt.

Ledap Stockholm öppnar i april vid Norrviken, drygt 20 minuter norr om Stockholm,

— Det blir den första i sitt slag. Ledap Club kommer att erbjuda ett medlemsskap där tanken är att man ska kunna åka till andra världsmetropoler och spela med sitt medlemskap, säger Johansson.

Han berättar att det blir max två Ledap Clubs i varje land och varje klubb kommer att erbjuda akademier ”i världsklass”. Han nämner nationer som Norge, Tyskland, Finland och Danmark.

— Vi vill att det ska bli anläggningar där det blir häng, där man vill ha sitt kontor. Lite som SoHo-house, det ska inte vara kostymnissar utan en mer avslappnad mötesplats för näringsliv och idrottare.

”Vi vill sätta en ny standard för padelspelare”

Bar, restaurang och gym har blivit signifikativt för så kallade premiumanläggningar och kommer förstås att finnas även på Ledap Club. Även en mindre läktare placeras vid centercourten för att möjliggöra tävlingar.

— Det blir en sjukt fin restaurang och vi kommer att kunna ta in runt 300 personer i hallen. Det här konceptet rullas ut i storstäder i Europa, till att börja med, säger Ledaps utvecklinsgsansvarige Urban Johansson som även är tävlingsansvarig på Swedish Padel Open (SPO, som arrangerar WPT i Sverige).

Entreprenören Jeanette Fili blir chef över Ledap Stockholm.

— Vi vill sätta en ny standard för padelspelare, familjer och vänner. Hos oss kan du spela, socialisera, ta en drink eller basta. Här kan du även njuta av en brunch med hela familjen en skön söndag. Vi erbjuder något för alla, säger Fili.


Annons: 

Den här artikeln handlar om: