Coello och Bela / Windahl och Gutierrez.
Foto: WPT
World Padel Tour

Bela-expertens tre nycklar för att Windahl/Gutierrez ska kunna skrälla

ANNONS

I kväll kliver Daniel Windahl och Cristian Gutierrez in på centercourten i Valladolid efter att för första gången ha nått huvudturneringen.
Här är expertens tre nycklar för att duon ska kunna besegra storfavoriterna Fernando Belasteguin och Arturo Coello.

Han har känt ”Bela” i många år och följt legendarens 497 WPT-matcher med stort intresse. Andreas Ehrnvall — skribent på Inside Padel och Mr. Padel-poddare — delar nu med sig av vad han tror att Daniel Windahl och Cristian Gutierrez måste göra för att ha en chans att vinna kvällens sextondelsfinal på World Padel Tour Valladolid Master.

  1. ”Det viktigaste är att våga utmana Bela och dra honom i både sidled och djupled. Han rör sig inte obehindrat, jag vet att han fortfarande har vissa problem med sin vad samtidigt som Windahl är känd för att ha en grym fysik. Även om Bela gillar långa bolldueller så bör Danne och Guti lägga över det mesta på honom och satsa på att få honom trött.”
  2. ”Windahl ska spela mycket dropp och utmana i volleyspelet, han är minst lika bra som Bela/Coello där framme. Han och Gutierrez måste våga ta nätet och vara aggressiva hela tiden. De vinner inte en sån här match från bakplan.”
  3. ”Bela är extremt bra på att lobba, vilket innebär att Danne kommer att få slå många svåra över huvudet-slag. Där måste Danne spela extremt stabilt och tålmodigt för att inte förlora poäng.”

Sextondelsfinalen är onsdagens sista på centercourten och kan dra i gång runt 20.00 eller vid 21.00 — det beror helt på hur snabbt matcherna innan avslutas.

— Första set tror jag att Danne och Cristian kan ta. Men det klart att procentuellt så är det 90-10 att Bela och Coello vinner, och det tror jag dem gör. Jag tippar 6-4, 6-3, säger Andreas Ehrnvall.

Till sist: du var med i en allvarlig bilolycka nyligen. Hur mår du nu?
— Det är väl okej… jag har väl egentligen ont hela tiden och blir snabbt trött i skallen. Fysiskt så orkar jag gå korta hundpromenader, men jag träffade en läkare i går som sa att det kan lång tid för kroppen att hitta tillbaka. Det gäller för mig att hitta en balans.

Matchens streamas på Viaplay med svensk kommentering och i WPT-appen.

Den här artikeln handlar om: