Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.
Foto: Pressbild / Genre
Svensk Padel

Wikingsson om hur många racketar han slagit sönder: ”Får en black-out”

ANNONS

Han är den kanske mest kända svenska celebriteten som spelar padel och nämner ofta sin padelpassion i en av Sveriges största poddar.
Nu berättar Fredrik Wikingsson sanningen om hur många racketar han faktiskt slagit sönder i vredesmod — och hur mycket han hatar nederlag.

Det är i en intervju med Aftonbladet som ”Filip och Fredrik”-Fredrik besvarar några frågor om sitt intensiva padelspelande. Och det numera väldokumenterade humöret som bland annat fått en barnfamilj att lämna hallen.

— Det viktigaste för mig att poängtera är att jag i 99 fall av 100 skriker på mig själv för det är mig själv jag är missnöjd med. I ytterst sällsynta fall skriker jag på Idol-jurymedlemmen Alexander Kronlund när vi spelar padel. Jag tror dock han har vant sig, säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

Programledaren har vid upprepade tillfällen retats för sitt dåliga beteende på och kring padelbanan av sin parhäst Filip Hammar. Nu erkänner han att det blivit några sönderslagna spadar genom åren.

— Det var så härligt när jag kunde säga att det bara var ensiffrigt, men jag är nog uppe och nosar på ett par dussin. Folk säger att man tappar medvetandet några hundradelar av en sekund när man nyser. När jag missar en boll får jag en black-out och så är mitt racket sönder och jag fattar fan inte hur det har gått till, berättar han i intervjun.

Ålder och livserfarenhet är inte två faktorer som bidragit till att han kan hejda sig själv när det brinner till.

— Jag var en väldigt dålig förlorare som barn och kunde gråta och lämna rummet. När jag blev vuxen kunde jag se tillbaka på det och le. Men efter jag passerade 40 har det blivit värre och värre. Jag mår skit om jag ser en fotbollsmatch och mitt lag som jag håller på förlorar.

Den här artikeln handlar om: